Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Lijstjes en duimpjes/beoordelen

08-09-2012, 21:06 door S-q., 9 reacties
Laatst was Spiff verontwaardigd over de manier waarop duimpjes werden gegeven.
Eigenlijk ook wel een gek systeempje.

Het geeft alle gelegenheid om anoniem -dat wil zeggen zonder aan het forum bekend te maken wie je bent- gevoelens van frustratie of gebrek aan respect te ventileren.

Een beetje man/vrouw geeft in zijn niet anoniem commentaar aan wat hij van iemands inbreng vindt -meer zoals Security Scene Team soms doet- met dan in zijn tekst een - of +

Neemt niet weg dat ik waardering heb -in willekeurige volgorde- voor de inbreng van de mensen die deskundig reageren.
In het bijzonder diegenen die in staat zijn mij -als niet ICT geschoolde eindgebruiker- inzichten te verschaffen.

In dat opzicht mijn dank en complimenten aan:

Syzygy (?) Een tijdje niet meer gezien.
Bitwiper
SirDice
Spiff
Ilja._\\//
Peter V

Voor die mensen een + (!)
Reacties (9)
08-09-2012, 21:54 door Spiff has left the building
Hai S-q.,

Dank je voor het +je,
ik zou er nog verlegen van raken, zeg :-)
En dat al helemaal omdat je me in hetzelfde rijtje noemt als Bitwiper, die als niemand anders zeer doorwrochte en waardevolle analyses kan geven. Iedereen hier is onmisbaar, maar Bitwipers bijdragen die worden denk ik door iedereen hoog gewaardeerd.

En wat betreft het rating-systeem met de duimpjes en de plusjes en rode minnetjes,
ik was onlangs niet zozeer verontwaardigd, maar wel zo geërgerd dat ik het eventjes van me af moest schrijven ;-)
Dat was in deze thread, afgelopen donderdagavond:
http://www.security.nl/artikel/42978/1/Telegraaf.nl_verspreidt_malware_via_Java-lek.html

Jij nogmaals bedankt voor je vriendelijke bijdrage, S-q.
09-09-2012, 00:46 door burne101
Door S-q.:
de manier waarop duimpjes werden gegeven
Gewoon negeren. Je hebt de mening van anderen niet nodig om een reactie op waarde te schatten, toch?
09-09-2012, 01:58 door AA_CS
Ik vind het ook maar een raar en nutteloos systeem. Op Nu.nl hebben ze een gelijkaardig systeem, het gaat voornamelijk om meningen, niet om feiten. Bij een systeem zoals o.a. Tweakers.net hanteert gaat het meer om de inhoud, maar daar is actief toezicht voor nodig. Op security.nl zou ik die rating maar gewoon vergeten, het voegt w.m.b. weinig tot niets toe.
09-09-2012, 09:05 door S-q.
@Spiff ea,
Het gaat er voor mij uiteraard om dat iemand met deskundigheid een onderwerp bespreekt en niet zo maar iets roept!

Maar het is voor mij niet alleen belangrijk dat het deskundig is, maar vooral ook dat het op voor mij begrijpelijke wijze wordt beschreven.
Als volger "lurker: -))" kijk ik uiteraard ook naar het op niveau van deskundigen beschrevene. Echter, het is voor mij nogal eens dan hevig "kauwen" en googelen om een beetje idee te krijgen wat er eigenlijk gezegd wordt.

Ik volg nu een bijdrage en reakties van bvb sjonniev en Dick99999. Mijn complimenten (+) voor hen tot dusver. Ik vind het goed leesbaar en begrijpelijk. De technische franje zoek ik zelf wel uit. Hoewel het voor omstandigheden op bedrijfsnivo is, verrijkt het mijn inzichten en denk ik na over mijn belangen als eindgebruiker.

Ik ben nu, na een jaar of vier, een heel andere eindgebruiker dan toen ik security.nl begon te volgen.
(En gebruik mijn verworvenheden inmiddels ook bij anderen als die mijn hulp vragen)

Neemt niet weg, dat ik nimmer op het nivo van specialisten zal komen. Ik zal dan ook niet vlug een "oplossing" op het forum aanreiken. Niet uit verlegenheid maar omdat de mensen met kennis wel reageren en beter dan ik kan.

Ik wil de specialisten en zeker uitgesproken technisch schrijvende mensen als bvb Security Scene Team, uitnodigen om zich ook te verwaardigen om te reageren op een wijze/nivo die door mensen als ik begrepen kan worden.

Syzygy en Bitwiper zijn daar inderdaad erg goed in.
09-09-2012, 11:04 door Fwiffo
Ik heb zelf nog nooit een beoordeling uitgedeeld op security.nl. Niet als Anoniem en niet als Fwiffo. Een principe zeg maar.
Ik heb mij wel geërgerd aan het mod systeem hier (tweakers.net is nog erger met al die vooringenomen powermods. Bovendien raakt je reactie daar verborgen bij -1 of -2, hier gelukkig niet), maar ben het als een systeem gaan zien. Wat meet het systeem? Ik ben tot de conclusie gekomen dat vooral jonge tiener mannen met iets te veel tijd en te weinig kennis over het onderwerp en die niet goed met taal zijn het modsysteem gebruiken.
Laatst dacht ik "Ik stel als doel op de -0.1 te komen binnen een maand". Dat is niet gelukt, toch weer plusjes gekregen van iemand (dank!). Moeilijk moet het niet zijn. Mompel iets over Mozilla, Apple, Java en je staat gauw in de min. Ook dat is leuk om uit te zoeken. Wat levert minnen op? De vraag is, kan het je wat schelen?
09-09-2012, 11:15 door Bitwiper
Dank voor het gestelde vertrouwen! Maar het lijstje is wat mij betreft te kort. Ik zie ook van anderen, waaronder veel Anoniem, uitstekende reacties en/of adviezen posten. Daarnaast, ook schijnbaar "domme" of negatieve reacties vind ik interessant. Het is erg belangrijk om te weten dat er andere inzichten bestaan; mensen hebben nou eenmaal verschillende belangen en achtergronden. Mijn "waarheid" hoeft niet de jouwe te zijn!

In bijv. de discussie onder http://www.security.nl/artikel/42948/1/Juridische_vraag%3A_mag_webcam_bij_kinderdagverblijf%3F.html heeft niemand uit het lijstje van de TS bijgedragen, toch vind ik dit een heel zinvolle discussie omdat de verschillende argumenten duidelijk naar voren komen. Een KDV (KinderDagVerblijf) eigenaresse (v/m) die zo'n camera wil ophangen kan hier in elk geval een aantal voors en tegens bekijken en dat meenemen in haar (zijn) overwegingen. Met dit soort informatie, goed vindbaar op internet, is naïviteit (in de zin van "ik had me niet gerealiseerd dat...) een slechter excuus.

Overigens dwingt schrijven mijzelf ertoe me goed in de materie te verdiepen, en regelmatig zijn er uitstekende reacties die mij gecorrigeren en/of aanvullen. Helemaal goed, zo leer ik zelf steeds bij. Dus, hoewel er soms (zinloze) anonieme "me too" reacties gepost worden, zijn de forumbijdragen op security.nl vaak constructief en in andere gevallen dragen zij, wellicht op een meer confronterende wijze, wel degelijk bij aan de gevoerde discussies.
09-09-2012, 11:30 door Spiff has left the building
Door Bitwiper:
het lijstje is wat mij betreft te kort.
Ik zie ook van anderen, waaronder veel Anoniem, uitstekende reacties en/of adviezen posten.
Helemaal waar natuurlijk, en ook de rest van wat je aangaf.
Net zoals ik gisteravond ook al schreef - iedereen hier is onmisbaar.
Of nou ja, om nu weer niet te overdrijven, laten we zeggen bijna iedereen.
09-09-2012, 17:02 door Morbius
Meestal als ik een -1tje zie, dan log ik even in om 'm met een +1tje weer weg te halen. Ongeacht m'n mening over het gezegde. Vind het gewoon een flauw systeempje.
10-09-2012, 11:20 door Security Scene Team
Door Spiff:
Door Bitwiper:
het lijstje is wat mij betreft te kort.
Ik zie ook van anderen, waaronder veel Anoniem, uitstekende reacties en/of adviezen posten.
Helemaal waar natuurlijk, en ook de rest van wat je aangaf.
Net zoals ik gisteravond ook al schreef - iedereen hier is onmisbaar.
Of nou ja, om nu weer niet te overdrijven, laten we zeggen bijna iedereen.


het systeempje wat deze meneer gebruikt is dan ook een vrienden dienst. (door zijn vrienden te noemen hier op het forum)

maar goed de gebruiker heeft wel gelijk natuurlijk, Ook Anonieme posters en anderen hebben ook zeer goeie inbreng.

+1 (zoals Security Scene Team altijd doet hé)

En tja, het duimpje omhoog / omlaag systeempje is niet veel nieuws eigenlijk. op veel 'underground' hacking foras worden dit soort systeempjes ook gebruikt. maar dan meer in de vorm van 'Reputatie'. dat houd in als ik bijv op iemand zijn post +rep doe, krijgt hij/zij bij zijn profiel een betere reputatie. dus hoemeer goede posts, hoe meer goeie reputaties.

en ja het draagt zeker bij aan de kwaliteits posts, iedere gebruiker wil toch een goeie reputatie op de site waar hij/zij zich praktich als meubulair kan rekenen. op een site als Security.nl kan dit gewoon weg niet, waarom niet vraag je je dan af...
Nou dat komt omdat VEEL gebruikers -1 aanklikken zodra ze ook maar iets niet bevalt, terwijl de kwaliteit van de post niet beoordeelt word. maar meer op wat de gebruiker zegt of op typ fouten let. (dat gebeurt vaak hier) en dat vind ik raar..

mensen komen hier in hun vrije tijd om hun beveiligings problemen bespreekbaar te maken, terwijl anderen dan weer langs komen om vervelend te gaan zijn en posts te beoordelen op typ fouten, of ze mogen de persoon in kwestie niet omdat zij zich 'geflamed voelen' door een laatste post. zoals S-Q het al zo mooi zei: "het word hier gebruikt om gevoelens als frustraties of gebrek aan respect te ventileren" en ja dan word het ineens een heel gek systeempje.

daarom zeg ik altijd:
mocht je niks te melden hebben, of heb je gebrek aan respect of voel je je gefrustreert? reageer dan gewoon niet!
het gaat hier om kwaliteits posts waar de eind gebruiker zich mee geholpen moet voelen. en niet jou gevoelens hier laten botvieren op o.a professioneel aangeboden hulp.

p.s. het komt ook voort uit onwetendheid hier heb ik gemerkt.. sommige mensen snappen de dingen niet die uitgelegd word, en doen het dan af als niet bestaand en het bekende "je snapt er niks van" zinnetje gebruiken of de post gaan zitten bevuilen. omdat ze simpel weg zich niet kunnen indenken dat iets op IT gebied bestaan kan en hoe het eventueel in zijn werk zou gaan. dus "bestaat het niet" .. en klikken uit frustratie op -1 omdat zij het beter denken te weten(het bestaat niet), terwijl zij nooit op dat gebied onderzoek gedaan hebben. of ja zo'n boeken-worm die echt zijn visie alleen basseert op de kennis uit de boeken en niet of nauwelijks zelf onderzoek doet naar een bredere kennis van zaken, kan ook natuurlijk. en geloof me die lopen er veel rond in ict en it land neem nou bijvoorbeeld dat hackers clubje Revspace, die gaan lekker BBQen.............

my 2 cent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.