image

ING optimaliseert bankieren-app voor Android-tablets

dinsdag 11 september 2012, 16:26 door Redactie, 5 reacties

De ING heeft naar eigen zeggen als eerste bank een Mobiel Bankieren-app speciaal geoptimaliseerd voor Android tablets. De app biedt gebruikers meer overzicht en laat tablet-gebruikers nu ook snel geld overmaken van en naar hun betaal- en spaarrekening, hun actuele saldo checken en de laatste af- en bijschrijvingen bekijken. De app is gratis te downloaden via Google Play.

Populair
Uit onderzoek van de ING blijkt dat ruim een derde (37%) van alle Nederlanders die een smartphone of tablet bezitten, mobiel bankiert met een tablet. De tablet is erg populair onder oudere gebruikers van een mobiel bankieren app. Twee derde van de 60 plussers bankiert met een tablet, terwijl slechts een vijfde van de jongere mobiel bankierders (16 tot 30 jaar) dit doet.

Mobiel bankieren gebeurt de hele dag door, maar mensen met een tablet bankieren vooral in de ochtend en in de avond. Zij doen dit niet bij voorkeur op het werk. Slechts zo’n kwart van de tablet gebruikers bankiert in de tijd van de baas.

Reacties (5)
11-09-2012, 17:39 door Wim ten Brink
Hopelijk dat de App straks ook landscape-modus gaat ondersteunen want ik heb echt een hekel om mijn android-laptop steeds op zijn kant vast te houden...
11-09-2012, 17:51 door Anoniem
Uit security overwegingen zou ik deze app nooit op mijn mobiel installeren. Want daar komen ook de tan-codes via de SMS binnen.
11-09-2012, 17:59 door Anoniem
Android
Wat betreft de toekomst voorspelt Kaspersky Lab dat mobiel bankieren het nieuwe doelwit van cybercriminelen wordt. "Deze overstap wordt aangewakkerd door de groeiende populariteit van bankdiensten onder smartphone en tablet-eigenaren", aldus de virusbestrijder. Android-apparaten zouden het grootste risico lopen.

Ik doe het wel via de accept giro :-)
12-09-2012, 14:30 door Anoniem
Door Anoniem: Uit security overwegingen zou ik deze app nooit op mijn mobiel installeren. Want daar komen ook de tan-codes via de SMS binnen.

Bij een tablet hoef je geen tan in te voeren wat het nog kwetsbaarder maakt, je hebt alleen een code van 5 cijfers nodig.
Ik heb me tablet ook weg gedaan omdat ik het niet veilig, en ook niet gebruiks vriendelijk vondt.
12-09-2012, 15:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik heb me tablet ook weg gedaan omdat ik het niet veilig, en ook niet gebruiks vriendelijk vondt.
Het zou goed zijn als de ABN bank nog zou bestaan, zeker gezien de bovenstaande zin, vol met spellingsfouten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.