image

Google sponsort weer ontwikkeling van Tor

donderdag 27 februari 2014, 14:39 door Redactie, 2 reacties

Net als voorgaande jaren zal Google weer de ontwikkeling van de Tor anonimiseringssofware sponsoren. Sinds 2005 wordt de Google summer of Code georganiseerd. Een online evenement waarbij studenten de gelegenheid krijgen om onder begeleiding van een mentor aan opensource-projecten te werken.

Wederom is het Tor Project uitgekozen als één van de projecten die Google zal ondersteunen. Via Tor kunnen internetgebruikers hun IP-adres verbergen en gecensureerde websites bezoeken. Het wordt dan ook door activisten, journalisten en mensen in totalitaire regimes gebruikt, maar ook door internetgebruikers die hun privacy belangrijk vinden.

Als onderdeel van de Google summer of Code kunnen studenten samen met een Tor-ontwikkelaar aan een Tor-gerelateerd project werken. Google betaalt 5500 dollar voor drie maanden van het project. "Zodat jij je kunt richten op het programmeren en je geen zorgen hoeft te maken over het betalen van de rekeningen", aldus Damian Johnson van het Tor Project. Wie aan het project wil deelnemen kan via dit template een idee verzinnen om dat vervolgens voor 21 maart bij Google in te dienen.

Reacties (2)
27-02-2014, 23:19 door Anoniem
Ik krijg toch argwaan als ik Google's bemoeienis zie. Ligt dat nou aan mij?
28-02-2014, 17:24 door Anoniem
Nee ik voel dezelfde argwaan ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.