image

Experts vragen techbedrijven om bescherming tegen NSA

donderdag 27 februari 2014, 16:43 door Redactie, 6 reacties

Beveiligingsexperts, technologen en digitale burgerrechtenactivisten hebben een open brief naar technologiebedrijven gestuurd waarin ze vragen om bescherming tegen backdoors van de NSA. De brief bevat 10 punten waar de bedrijven aan zouden moeten voldoen om gebruikers te beschermen.

Het gaat dan om het openbaar maken van de broncode waar mogelijk, het verklaren van de keuze voor bepaalde cryptografische algoritmes en parameters, het houden van een open dialoog met de security- en privacygemeenschap en het snel patchen van ontdekte en gerapporteerde beveiligingslekken.

Verder wordt er gevraagd om het zo eenvoudig als mogelijk voor gebruikers te maken om hun systeem veilig te gebruiken en het zo moeilijk als mogelijk te maken om het systeem op onveilige wijze te gebruiken. Verder moeten de bedrijven de gegevens van gebruikers verwijderen als die niet meer nodig zijn en verstuurde data altijd te beveiligen.

De brief werd door verschillende internationale experts ondertekend, waaronder Roger Dingledine van het Tor Project, Brendan Eich van Mozilla, Matthew Green van de Johns Hopkins University, Bruce Schneier, Ashkan Soltani, Christopher Soghoian en Tanja Lange van de Technische Universiteit Eindhoven.

Reacties (6)
27-02-2014, 17:35 door Anoniem
Een woord: Naief..

Consument: Heej tech bedrijf, wil jij mij beschermen?
Tech bedrijf: waarom zou ik dat willen?
Consument: Ja maar...
Tech bedrijf: pleur op, ik ben nu net bezig om voor 10 miljoen een backdoor in te bouwen, en dat zeg ik off the record, want de overheid verplicht me te zwijgen, ander ben ik landsverader.. en ik heb liever jouw webcambeelden dan dat ik 'verdwijn' .
27-02-2014, 18:02 door Anoniem
Maar die technologiebedrijven zijn zelf deel van het probleem met hun ongeremd opslaan van persoonlijke gegevens, veelal zonder of met vage toestemming - en zonder bekend te maken wat zij met al die data van plan zijn.
28-02-2014, 08:30 door Anoniem
"Maar die technologiebedrijven zijn zelf deel van het probleem met hun ongeremd opslaan van persoonlijke gegevens, veelal zonder of met vage toestemming - en zonder bekend te maken wat zij met al die data van plan zijn."

Sommige technologiebedrijven, niet allemaal. Er is een wereld van verschil tussen bedrijven zoals bijvoorbeeld Facebook, wat zijn business model daarop baseert, en bedrijven als Cisco om maar wat te noemen.
28-02-2014, 08:33 door Anoniem
Naief ? Hoezo, indien bepaalde bedrijven deze richtlijnen volgen, en anderen niet, dan is het duidelijk voor welke leverancier je het beste kan kiezen. Wat adviseer jij zelf, als je het beter weet ? Niets doen, en de huidige situatie accepteren ?
28-02-2014, 09:49 door Mysterio
Door Anoniem: "Maar die technologiebedrijven zijn zelf deel van het probleem met hun ongeremd opslaan van persoonlijke gegevens, veelal zonder of met vage toestemming - en zonder bekend te maken wat zij met al die data van plan zijn."

Sommige technologiebedrijven, niet allemaal. Er is een wereld van verschil tussen bedrijven zoals bijvoorbeeld Facebook, wat zijn business model daarop baseert, en bedrijven als Cisco om maar wat te noemen.
Dat valt maar te bezien. Facebook heeft er inderdaad een business model omheen gebouwd, maar Cisco dient eventueel opgeslagen data braaf te delen met de NSA als daar om wordt gevraagd. Cisco zal die data voor heel andere doeleinden willen verzamelen, maar alle data binnen de VS is overgeleverd aan de veiligheidsdiensten.
28-02-2014, 18:49 door Anoniem
[/quote]Dat valt maar te bezien. Facebook heeft er inderdaad een business model omheen gebouwd, maar Cisco dient eventueel opgeslagen data braaf te delen met de NSA als daar om wordt gevraagd. Cisco zal die data voor heel andere doeleinden willen verzamelen, maar alle data binnen de VS is overgeleverd aan de veiligheidsdiensten.[/quote]
Wie heeft de netwerk apparatuur geleverd voor de verwerking van al die afgeluisterde data hahahahaha
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.