image

Android-malware op Google Play imitaties

woensdag 12 september 2012, 14:06 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers hebben verschillende imitaties van Google Play ontdekt die Android-malware verspreiden. Google Play is de officiële marktplaats waar Android-gebruikers app kunnen downloaden. Malwaremakers imiteren Google Play in de hoop dat Android-gebruikers de aangeboden kwaadaardige apps downloaden. Het gaat onder andere om de 'bewegende borsten app' van een bekend Japanse animefiguur.

De malware werd eind juli al ontdekt, maar wordt nu actief via Google Play imitaties aangeboden, zo waarschuwt Symantec. Eenmaal actief steelt de app persoonlijke gegevens, zoals het adresboek.

Sms-malware
Een andere nagemaakte website biedt allerlei apps aan, zoals Facebook, Instagram, Skype en Firefox. In werkelijkheid gaat het om sms-malware die de telefoon berichten naar dure telefoonnummers laat sturen.

Sms-malware blijft populair. Op een Russische downloadsite werd een app aangeboden die beweert het populaire spel Grand Theft Auto Vice City te zijn. Het spel is echter nooit op het Android-platform uitgekomen. In werkelijkheid probeert de app na de installatie op de smartphone een valse Adobe Flash Player te downloaden. Deze Flash Player is een variant van de bekende Android Boxer-malware, die sms-berichten verstuurt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.