image

10% F5-apparaten wagenwijd open voor hackers

vrijdag 14 september 2012, 10:56 door Redactie, 2 reacties

Tien procent van alle Big-IP producten van netwerkleverancier F5 Networks staat wagenwijd open voor hackers, omdat ze een belangrijke firmware update missen. Daarnaast blijkt dat de helft via internet toegankelijk is. De BigIP-productreeks bestaat onder andere uit load-balancers en netwerkbeveiligingsapparatuur. F5 had de SSH privésleutel om op alle F5-apparaten root-toegang te krijgen in de firmware gestopt.

Onderzoekers vonden de sleutel, waardoor een ongeauthenticeerde gebruiker de authenticatie kan omzeilen en als 'root' gebruiker kan inloggen. Vanwege de blunder ontving F5 in juli een Pwnie-award. Het probleem is inmiddels gepatcht, maar uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven deze update niet hebben uitgerold.

SSH
Beveiligingsonderzoeker H.D. Moore onderzocht 13.500 F5-apparaten die aan het internet gekoppeld waren. Bij tien procent was het mogelijk om via de eerder ontdekte sleutel op de apparaten in te loggen. Verder bleek dat 50% via SSH toegankelijk was. Bij oudere versies van de appliance zou SSH-toegang standaard zijn ingeschakeld.

En dat is een probleem, omdat aanvallers vaak door middel van brute-force toegang via SSH proberen te krijgen en de apparaten niet zomaar worden neergezet." Je hebt zelden een F5 op een plek staan die niet belangrijk is", merkt Moore op.

Reacties (2)
17-09-2012, 13:46 door Anoniem
Bekend probleem

Nessus geef dit probleem al meer dan 12 maanden aan.
18-09-2012, 14:34 door Anoniem
12 maanden is knap voor een probleem dat pas 3-4 maanden bekend is.

ook weer een heerlijke, titel 10% van de f5 apparaten, 10% van de gevonden apparaten aan internet. een goede beheerder maakt dat al niet mogelijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.