image

School volgt kinderen via verplichte RFID-chip

vrijdag 14 september 2012, 14:57 door Redactie, 16 reacties

Een Amerikaans schooldistrict gaat vanaf oktober alle kinderen via een verplichte RFID-chip volgen. De chip wordt in de identiteitskaart van de scholieren aangebracht, die iedereen vanaf oktober bij zich moet dragen. Via de microchip is de locatie van de kinderen op het schoolgebied nauwkeurig te volgen. "Het is net als GPS op school", zegt schoolwoordvoerder Pascual Gonzalez.

"Als toezichthouders zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen in onze scholen. Dus binnen de muren van onze scholen weten we altijd precies waar de kinderen zijn."

Het testprogramma kost het schooldistrict 261.000 dollar, maar zal naar alle waarschijnlijkheid 2 miljoen dollar opleveren, omdat het ook het schoolverzuim tegengaat. "Dit laat ons zien of scholieren die afwezig zijn gemeld ergens anders op school zijn", laat Gonzalez verder. Het schoolpersoneel kan deze leerlingen vervolgens opsporen en naar klaslokaal begeleiden.

Technologie
Volgens de woordvoerder steunen ouders het nieuwe programma, maar critici vinden dat de school hiermee de privacy van leerlingen aantast. Het gaat dan met name om één gezin dat zich tegen de verplicht RFID-chip verzet. "Hij is de eenzame demonstrant", aldus Gonzalez over ouder Steven Hernandez.

De vader en zijn dochter Andrea zijn fel tegenstander van het programma, omdat het de privacy van de leerlingen zou aantasten. De woordvoerder ziet alleen maar voordelen: "Voor ons is deze technologie een efficiënte manier om studenten te lokaliseren en te weten waar ze zijn als ze aan onze zorg zijn toevertrouwd."

Reacties (16)
14-09-2012, 15:03 door SirDice
"Als toezichthouders zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen in onze scholen. Dus binnen de muren van onze scholen weten we altijd precies waar de kinderen zijn."
20 jaar geleden waren ze dat ook en toen bestonden dit soort technieken niet. Dat was toen geen enkel probleem, waarom nu wel?

De woordvoerder ziet alleen maar voordelen
Dat is wel vaker met privacy schendende maatregelen. Dat komt omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is.
14-09-2012, 15:24 door SPlid
Haha, heel mooi,
1) ik neem aan dat het passieve tags zijn (in een id card is meestal niet veel ruimte voor een batterij) dus dicht bij de antenne , dus ik vermoed niet dat je een persoon kunt volgen op grote afstand .
2) hij zit in een identiteits kaart, ja en wie kontroleert of de juiste persoon de juiste identiteits kaart bij zich heeft.

Ik hoor het volgende gesprek al tussen een leraar en een leerling :

Pietje je hebt gespijbeld . Nee hoor meneer , kijk maar waar ik gisteren was, volgens mijn rfid tag was ik gewoon op school. Dat ik gisteren mogelijk op mijn neefje leek kan ik niets aan doen ;-)


A) is het volgens mij een aantasting van privacy voor "brave" leerlingen
B) is het volgens mij een uitkomst voor de wat minder brave "Hendriks" van deze wereld
14-09-2012, 15:27 door Preddie
In de jaren 80 hadden ze zoon film (met Rutger Hauer volgens mij), waar mensen een enkelband om moesten en als je over het lijntje ging had je 10 sec voordat je werd opgeblazen. Ik weet niet waarom, maar bij het lezen van dit artikel moest ik gelijk daaraan denken .....

Het testprogramma kost het schooldistrict 261.000 dollar, maar zal naar alle waarschijnlijkheid 2 miljoen dollar opleveren, omdat het ook het schoolverzuim tegengaat.

Sorry maar ik begrijp persoonlijk niet hoe je als school geld verdient als kinderen minder verzuimen. Of een kind er nu is of niet er is toch al betaald. De taak die je dan als school hebt is te registeren dat je er niet bent en dit aan de juiste persoon door geven ....

Maargoed, het zijn amerikanen en die staan over het algemeen bekend als niet de slimste ;) dus bij deze de tip van de dag voor deze leerlingen:

Maar één of meerdere clones van de RFID chip, plak deze vervolgens in de tas van je docent, of van je medeleerlingen.Spijbelen was nog nooit zo makkelijk !
en nu nog een stapje verder: doe dit bij bijv. 50 andere en er onstaat complete chaos, ik zou me dood lachen met zo'n domme en kortzichtige schoolleiding.
14-09-2012, 15:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-09-2012, 16:00 door Anoniem
Door Predjuh:
Het testprogramma kost het schooldistrict 261.000 dollar, maar zal naar alle waarschijnlijkheid 2 miljoen dollar opleveren, omdat het ook het schoolverzuim tegengaat.

Sorry maar ik begrijp persoonlijk niet hoe je als school geld verdient als kinderen minder verzuimen. Of een kind er nu is of niet er is toch al betaald. De taak die je dan als school hebt is te registeren dat je er niet bent en dit aan de juiste persoon door geven ....
[/quote]
De school heeft waarschijnlijk behoorlijk overlast van spijbelende kinderen. Daar moeten ze natuurlijk achteraan gaan: was die jochie er wel of niet, waar was ie dan, was het wel of niet ziekteverzuim enzovoort. En als x scholieren niet meer spijbelen, veroorzaken ze dus ook geen werk meer, en daar bespaart de school op.

Begrijpelijk dat ze het zo willen doen - maar ik vind het nog steeds niet mogen vanwege de privacyschending die ermee gekoppeld gaat...
14-09-2012, 16:03 door Anoniem
"Sorry maar ik begrijp persoonlijk niet hoe je als school geld verdient als kinderen minder verzuimen. Of een kind er nu is of niet er is toch al betaald. De taak die je dan als school hebt is te registeren dat je er niet bent en dit aan de juiste persoon door geven ...."

Indien er sprake is van financiele sancties wanneer op een school veel gespijbeld wordt, of wanneer kinderen (mede t.g.v. veelvuldig spijbelen) blijven zitten, dan kan dat een school geld kosten. Wat dat betreft kan het terugdringen van spijbelen dus financieel interessant zijn voor een school. Verder weet ik niet of scholen ook boetes kunnen krijgen in de VS van een school inspectie dienst ofzo wanneer ze spijbelen niet onder controle hebben.

Overigens lijkt het mij dat docenten zonder verder technische hulpmiddelen in staat moeten zijn om waar te nemen of hun pupillen wel/niet aanwezig zijn. En de aanwezigheid van een chip zegt, zoals reeds door anderen aangegeven, niets. Kinderen geven hun pasje gewoon aan een ander mee, en dan lijken ze aanwezig te zijn ;)
14-09-2012, 16:16 door SirDice
Door Predjuh: In de jaren 80 hadden ze zoon film (met Rutger Hauer volgens mij), waar mensen een enkelband om moesten en als je over het lijntje ging had je 10 sec voordat je werd opgeblazen. Ik weet niet waarom, maar bij het lezen van dit artikel moest ik gelijk daaraan denken .....
Het was z'n nek en de film heet "Wedlock" ;-)

http://www.imdb.com/title/tt0103239/
14-09-2012, 23:58 door burne101
Door exit: Nou nog even en dan wordt je bij je geboorte al onderhuids voorzien van een RFID als dat al niet gebeurd. Heel langzaam in kleine stapjes worden alle rechten ontnomen. Mensen kijken niet naar het totaal plaatje,heel dom.

Héé! Een van de SOPN-stemmers! Wat leuk om je hier te treffen! Ligt de botsing met Nibiru nog op schema, ondanks de verziekingsnederlaag?

(kijk anders eens naar:
http://www.sopn.nl/over-sopn/267-sopn-bedankt-12951-stemmers.html
http://www.sopn.nl/gezondheidszorg/80-is-een-griepprik-wel-zo-gezond.html
http://www.sopn.nl/media/237-sopn-eist-onmiddellijke-stopzetting-chemtrails.html
http://www.pateo.nl/Dutch/dubbel_feest_voor_Bilderbergers.htm
)
15-09-2012, 04:58 door sabofx

Héé! Een van de SOPN-stemmers! Wat leuk om je hier te treffen! Ligt de botsing met Nibiru nog op schema, ondanks de verziekingsnederlaag?
Wel heel gemakkelijk om dit in het hoekje van de aluminium hoedjes te plaatsen!

Zou je het nog steeds zo grappig vinden als jouw werkgever besluit een dergelijk systeem voor zijn werknemers in te voeren?

Of ben je er zo eentje die claimt dat iedereen alles van ze mag weten omdat je toch niets te verbergen hebt?
Mag ik in dat geval even informeren naar bijvoorbeeld uw jaarsalaris?
En wanneer heeft u voor het laatst gemasturbeerd?


Ik vrees ervoor dat er door dit soort controle een hele generatie kids opgroeit, die het normaal vindt dat er geen sprake is van het vertrouwen om zich te gedragen. Ik vind dat de wens om iemand continu in de gaten te kunnen houden een teken van structureel wantrouwen is. Er zijn situaties waarin wantrouwen gegrond kan zijn, zoals bij herhaaldelijk zedendelinquenten op verlof. Maar wanneer je daarentegen, zonder onderscheid te maken, voor het gemak maar direct iedereen gaat monitoren, zal dit impact hebben op de vertrouwensband die er met deze groep behoort te zijn. Je voedt kinderen dan op met de boodschap: Vertrouwen is leuk maar controle is beter.
Ik ben geen psycholoog, maar ik kan mij zo voorstellen ongegrond wantrouwen diepe sporen in kids achterlaat. Ik voorzie later een generatie schichtige, paranoïde jonge volwassenen met vertrouwensissues. Dat creëert niet het soort verantwoordelijke, meedenkende en samenwerkende mensen waar deze wereld op zit te wachten.
15-09-2012, 09:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-09-2012, 15:37 door spatieman
scenario:
Jongeman, wat deed u met mevrouw (x) op het toilet 20 minuten terug..
15-09-2012, 16:30 door Anoniem
Mooie ontwikkeling, en degene die weigert krijgt een chip in de klauwen.
17-09-2012, 08:32 door zatlander
Zowat de hele wereld loopt al 20 jaar rond met een apparaat dat toelaat je overal te volgen: GSM
17-09-2012, 10:31 door Anoniem
Door sabofx: Of ben je er zo eentje die claimt dat iedereen alles van ze mag weten omdat je toch niets te verbergen hebt?
Mag ik in dat geval even informeren naar bijvoorbeeld uw jaarsalaris?
En wanneer heeft u voor het laatst gemasturbeerd?

Gek genoeg mag iedereen die me dit persoonlijk en IRL vraagt weten, bij die laatste geef ik nog wat details om te zorgen dat ze het de volgende keer niet meer vragen.
Wat ik mijn werkgever niet zeg is als ik in het weekend aan het moshen ben geweest bij een optreden van een lokale death metal band of dat ik naar goth parties ga en mijn nagels zwart lak, daar krijg je altijd van de vreemde reacties op.
17-09-2012, 14:55 door sabofx
Door Anoniem: Gek genoeg mag iedereen die me dit persoonlijk en IRL vraagt weten

Je geeft nu precies aan waar de schoen 'm wringt. Bij systemen waarin iedereen vanaf hogere hand wordt gemonitord, zal je de persoon met volledige toegang tot jouw persoonlijke gegevens niet In Real Life ontmoeten.
Ik ga er vanuit dat je een reden hebt waarom je deze informatie juist alleen persoonlijk communiceert. Dat geeft je namelijk een zekere vorm van controle over welke informatie, in welke vorm en naar wie toe gaat.
Bij een RFID tracking systeem hebben de 'targets/slachtoffers' over geen van deze 3 zaken enige controle of keuze.
19-09-2012, 10:31 door Anoniem
Tijd om aandelen te gaan kopen van bijvoorbeeld : http://difrwear.com/

Zie het als de periode waar Microsoft nog heeeel klein was en je toen ook aandelen had moeten kopen... vanuit gaande dat ze die toen hadden ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.