image

Twitter reset per ongeluk wachtwoorden gebruikers

dinsdag 4 maart 2014, 09:50 door Redactie, 3 reacties

Door een systeemfout heeft Twitter vandaag per ongeluk de wachtwoorden van een onbekend aantal gebruikers gereset. Gebruikers kregen een e-mail dat hun wachtwoord was gereset wegens een beveiligingsprobleem bij een derde partij. Daardoor zou het wachtwoord mogelijk gecompromitteerd zijn.

Er was echter geen sprake van een beveiligingsincident en het wachtwoord had dan ook niet gereset mogen worden. "We hebben vannacht vanwege een systeemfout onbedoeld een aantal wachtwoordresetmeldingen verstuurd. We bieden onze excuses aan voor het ongemak", aldus Twitter in een verklaring tegenover Amerikaanse media. Hoeveel mensen met de onbedoelde wachtwoordreset te maken kregen liet Twitter niet weten.

Reacties (3)
04-03-2014, 10:48 door Anoniem
We weten nu in ieder geval wel dat de procedure om wachtwoorden te resetten, bij een extern beveiligingsprobleem, werkt.

Peter
04-03-2014, 11:26 door Wim ten Brink
Goed om te weten dat Twitter een dergelijke optie heeft om snel alle wachtwoorden te laten resetten. Dat maakt het toch weer iets veiliger.
Het zal er mogelijk ook voor zorgen dat diverse twitteraars vanaf nu niet meer online kunnen komen omdat ze een weggooi-mailadres hebben gebruikt of hun email adres niet hebben bijgewerkt. Die weten dan niets van deze reset af en kunnen niet meer bij hun account. En dat kan weer resulteren in een stelletje fraudeurs die bij Twitter gaan klagen dat ze Pietje Puk zijn en niet meer bij hun account kunnen komen wegens de reset, en de betreffende email hebben ze niet ontvangen want het was een oud adres. Of het een en ander even gewijzigd kan worden... :-)
Ik hoop dat ze bij Twitter daar ook rekening mee houden.
04-03-2014, 12:12 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-03-2014, 12:39
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.