image

Brit die vrouwen via webcam bespioneerde veroordeeld

dinsdag 4 maart 2014, 11:49 door Redactie, 0 reacties

Een 30 jarige Brit die drie vrouwen via hun eigen webcam bespioneerde is veroordeeld door een Britse rechter. Andrew Meldrum werd schuldig bevonden aan ongeautoriseerde toegang tot computermateriaal en voyeurisme. De zaak kwam eind 2012 dankzij een 21-jarige vrouw aan het rollen.

Ze had op haar computer software ontdekt waarmee de webcam op afstand kon worden bestuurd en waarschuwde de politie. Volgens de vrouw was het programma door Meldrum op haar computer geplaatst, die haar recentelijk met haar computer had geholpen. Aan de hand van de melding werd er een onderzoek ingesteld, dat tot de aanhouding van Meldrum leidde. De man werd op borgtocht vrijgelaten, terwijl zijn computer door forensisch onderzoekers werd onderzocht.

In de tussentijd had de 21-jarige vrouw die de software had ontdekt een andere vrouw gewaarschuwd. Deze tweede vrouw kende Meldrum ook en vond dezelfde software op haar computer. De tweede vrouw waarschuwde weer een derde vrouw die Meldrum ook kende en wederom werd de software op de computer aangetroffen.

In het geval van de derde vrouw stond het programma waarschijnlijk al 15 maanden op haar computer. De Britse man werd opnieuw aangehouden en vorig jaar juni aangeklaagd. Volgens de politie ging het om een complex en langdurig onderzoek, waarbij de onderzochte computerbestanden cruciaal bewijs bleken te bevatten. De rechter zal op 14 april de strafmaat uitspreken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.