image

Versleutelde chat app Cryptocat voor iPhone beschikbaar

woensdag 5 maart 2014, 10:57 door Redactie, 0 reacties

De versleutelde chat app Cryptocat is sinds gisteren voor eigenaren van een iPhone beschikbaar. De ontwikkeling van de app heeft meer dan een jaar in beslag genomen, zo laten de ontwikkelaars via het eigen blog weten. Via de gratis chat app kunnen gebruikers versleuteld met elkaar communiceren.

In tegenstelling tot veel andere chatdiensten is er geen gebruikersnaam of account vereist. Gebruikers kiezen een eenmalige nickname om zich tegenover andere gebruikers te identificeren. Er zijn verder geen vriendenlijsten, accountactiviteit of accountgeschiedenis die aan de gebruiker zijn te koppelen. Cryptocat was al enige tijd als browseruitbreiding beschikbaar, maar nu is er ook een speciale versie voor de iPhone verschenen.

Cryptocat voor de iPhone gebruikt het OTR (Off-the-record)-protocol voor privégesprekken en een eigen ontwikkeld 'multiparty protocol' voor groepsgesprekken. Gebruikers van de iPhone-versie kunnen ook met gebruikers van de browserversie communiceren. In de toekomst zijn de ontwikkelaars van plan om het Cryptocat encryptiesysteem ook voor andere platformen beschikbaar te maken. Verder zal er binnenkort ook een Androidversie verschijnen. Cryptocat is via de Apple App Store verkrijgbaar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.