image

Meeste Androidmalware in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

woensdag 5 maart 2014, 11:42 door Redactie, 2 reacties

De meeste Androidmalware in Nederland werd in de tweede helft van vorig jaar in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam aangetroffen. Het gaat echter om zeer kleine aantallen, zo blijkt uit cijfers van F-Secure. Het anti-virusbedrijf detecteerde in de tweede helft van 2013 in de Top 10 landen 140.000 kwaadaardige apps.

De meeste Androidmalware (42%) werd in Saoedi-Arabië gevonden, gevolgd door India (33%). 2240 kwaadaardige apps werden in Nederland gedetecteerd, wat Nederland met een percentage van 1,6% een tiende plek in de Top 10 landen opleverde.

Kwaadaardige apps

Wordt er specifiek op Nederland ingezoomd, dan blijkt dat Amsterdam, Utrecht en Rotterdam de steden met de meeste Androidmalware zijn. Het totaal aantal gedetecteerde kwaadaardige apps per stad ligt tussen de 50 en 200, wat inhoudt dat er in de drie steden bij elkaar opgeteld tussen de 150 en 600 kwaadaardige apps waren gedownload en gedetecteerd.

In Nederland werd onder andere de GinMaster Androidmalware aangetroffen. Deze malware maakt misbruik van een beveiligingslek in het Androidbesturingssysteem om aanvullende malware te installeren. Ook werden hier apps gedetecteerd die kostbare sms-berichten versturen.

Image

Reacties (2)
06-03-2014, 09:39 door Anoniem
Nieuws Van De Dag:

De meeste mensen met HIV besmetting lopen rond in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
De meeste mensen met een onverzekerde auto rijden rond in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
De meeste rokers dampen hun sigaretten in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

In Amsterdam lopen de meeste mensen die een neus hebben.

In Amsterdam lopen de meeste mensen.

Joh.
06-03-2014, 14:03 door Keyser Soze
in Amsterdam lopen NIET de meeste mensen met een Iphone.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.