image

Kaspersky wederom beste zakelijke virusscanner

maandag 17 september 2012, 10:53 door Redactie, 4 reacties

De virusscanner van Kaspersky Lab is wederom de beste oplossing voor de zakelijke markt. Dat blijkt uit een test van het Duitse AV-Test.org. Het testorgaan vergeleek acht zakelijke beveiligingspakketten, waar de programma's maximaal 18 punten konden halen. De beveiligingssoftware werd vergeleken op bescherming, verwijderen van malware en bruikbaarheid.

Voor de bescherming werd gekeken naar de bescherming tegen zero-day malware-aanvallen, detectie van malware uit de laatste drie maanden en detectie van zeer actieve malware. Bij het verwijderen van malware werd met actieve rootkits getest, die de scanners moesten detecteren en onschadelijk maken. Voor de bruikbaarheid werden de scanners beoordeeld op de systeembelasting, false positives en onterechte waarschuwingen tijdens acties van de gebruiker.

Uitslag
Geen van de virusscanners behaalde de maximale score van 6 punten voor bescherming. Microsoft scoorde met 2 punten echter veel slechter dan de rest. Op het gebied van malware verwijderen doet Forefront het veel beter, maar is het Kaspersky die de maximale score van 6 punten halen. Qua bruikbaarheid zijn het Microsoft en Webroot die als beste uit de bus komen.

Bij elkaar opgeteld haalt Kaspersky 16 punten, nipt gevolgd door Sophos met 15. Trend Micro Officescan scoort met 11 punten het slechtst. Ook de uitslag van F-Secure is opvallend. Vorige maand scoorde de scanner nog 15,5 punten, terwijl de Finse virusbestrijder nu niet verder dan 12 punten komt. Hieronder de einduitslag.

Reacties (4)
17-09-2012, 17:18 door Joep Lunaar
Zakelijke virusscanner. Er is niet zoiets als een zakelijke virusscanner. Dit is net zoiets als een wanneer een call center belt met aanbiedingen voor zakelijke tarieven. Geblaat.
17-09-2012, 18:46 door Rolfieo
Door Joep Lunaar: Zakelijke virusscanner. Er is niet zoiets als een zakelijke virusscanner. Dit is net zoiets als een wanneer een call center belt met aanbiedingen voor zakelijke tarieven. Geblaat.

Dat klopt voor een gedeelte wel en niet. De zakelijke versies hebben vaak veel meer instel mogelijkheden, en veel minder bagger troep er bij.
De thuis versie van Mcafee zou ik nog niet eens op de laptop willen hebben draaien. Terwijl ik de Virusscan Enterprise een heel goed product vind. Idem met Symantec of TrendMicro.
18-09-2012, 07:13 door Anoniem
Imho betekent zakelijk 1. dat je het centraal kunt managen en 2. dat je rapportjes kunt uitdraaien. Juist dat komt niet naar voren in deze tests. Wellicht dient men deze tests te beperken tot kwaliteit van de scanengines an sich.
18-09-2012, 08:55 door sjonniev
Zakelijke virusscanners hebben centrale beheermogelijkheden, rapportages, ondersteuning voor meer dan alleen maar Windows, etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.