image

Meer prijzengeld voor Amsterdamse smartphone-hack

maandag 17 september 2012, 12:40 door Redactie, 0 reacties

Deze week vindt in Amsterdam de Pwn2Own hackerwedstrijd plaats en de organisatie heeft het prijzengeld verhoogd voor wie succesvol een iPhone, Android, Windows Phone of BlackBerry kan hacken. De aanval moet lopen via de browser, besturingssysteem, Near Field Communication (NFC), Short Message Service (SMS) of cellular baseband. Voor de aanvallen via browser en besturingssysteem is het prijzengeld van 15.000 euro naar 23.000 euro verhoogd.

De grootste beloning is te winnen met het hacken van een telefoon via cellular baseband. Hiervoor is 83.000 euro ter beschikking gesteld. Een aanval via NFC en sms leveren elk 33.000 euro op.

NFC
Verder is er een extra categorie toegevoegd voor aanvallen tegen het besturingssysteem via standaardfunctionaliteit van het besturingssysteem. De aanval moet wel weinig of geen gebruikersinteractie vereisen om het toestel over te nemen. Het gaat dan onder andere om het gebruik van NFC om automatisch bestanden te openen en kopiëren.

Naast de verhoging van het prijzengeld en de aangekondigde nieuwe categorie, zijn ook de aan te vallen toestellen bekendgemaakt. Het gaat dan om een Nokia Lumia 900 en HTC Titan II met Windows Phone 7.5, een Samsung Galaxy Nexus met Android 4.1.1, Samsung Galaxy SIII en Sony Xperia P met Android 4.0.4, BlackBerry Bold 9900 en Apple iPhone 4S met iOS 5.1.1. Pwn2Own vindt plaats op 19 en 20 september in het NH Amsterdam Centre.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.