image

Defacers bekladden verkeerde Britse "banksite"

donderdag 6 maart 2014, 14:56 door Redactie, 0 reacties

Een groep defacers die dacht de website van de Britse Yorkshire Bank te hebben gekraakt en beklad heeft in werkelijkheid een verkeerde "banksite" aangevallen. De Yorkshire Bank is één van de grootste Britse banken en heeft als domeinnaam ybonline.co.uk.

Ook is er de website ybs-bank (punt) com, die in 2011 door een man uit Maleisië is geregistreerd. Op dit domein was een kopie van de website cbmarkets.co.uk geplaatst. Dit is de website van de Australische Clydesdale Bank. Het doel van de website is echter onduidelijk, aangezien de kopie van de Australische banksite uit 2011 dateert en de website niet wegens phishing uit de lucht is gehaald.

Defacement

De groep defacers met de naam AnonGhost dacht echter dat ybs-bank (punt) com de website van de Yorkshire Bank was en kraakte die vervolgens. Tevens werd het logo van de groep op de site geplaatst. Beveiligingsonderzoeker Richard Clayton van de Universiteit van Cambridge analyseerde de defacement. Hij adviseert internetgebruikers om niet naar de bekladde website te gaan vanwege het mogelijke risico op malware.

Clayton waarschuwt voor het risico van domeinnamen die op die van echte banken lijken, maar door anderen zijn geregistreerd. Hij pleit er dan ook voor dat toezichthouders voorkomen dat dit soort domeinnamen in verkeerde handen vallen. In dit geval hebben de defacers de Yorkshire Bank echter een handje geholpen, aangezien nu duidelijk is dat het niet om de echte banksite gaat.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.