image

Duitsland adviseert IE-gebruikers alternatieve browser

dinsdag 18 september 2012, 12:26 door Redactie, 4 reacties

De Duitse overheid adviseert gebruikers van Internet Explorer om een alternatieve browser te gebruiken vanwege een beveiligingslek waarvoor nog geen update beschikbaar is. De kwetsbaarheid bevindt zich in alle ondersteunde versies van Microsoft's browser. De softwaregigant kwam zelf met een advisory waarin het adviseert om bepaalde instellingen te gebruiken of de computer via de gratis Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) te beschermen.

Het Duitse Bundesamt für Sicherheit für Informationstechnik (BSI) geeft gebruikers een ander advies, namelijk het overstappen op een alternatieve browser zolang er geen update beschikbaar is. Welke browser IE-gebruikers het beste kunnen kiezen laat het BSI niet weten.

Waarschuwing
De Nederlandse Waarschuwingsdienst heeft nog geen waarschuwing afgegeven, maar op de website van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) is wel een waarschuwing te vinden. Die liet in eerste instantie weten dat IE7, IE8 en IE9 kwetsbaar zijn, maar daar is inmiddels ook IE6 aan de advisory toegevoegd.

"We adviseren standaard beveiligingsmaatregelen te treffen zoals het beperken van rechten van de gebruikers en het whitelisten van applicaties die mogen worden uitgevoerd. Dit om de kans op uitbuiting te verkleinen", zo laat het NCSC weten, dat verder naar de advisory van Microsoft wijst.

Reacties (4)
18-09-2012, 12:36 door Anoniem
Dat advies geef ik al jaren...
18-09-2012, 15:52 door Mysterio
Door Anoniem: Dat advies geef ik al jaren...
Want? Volgende week heeft Firefox weer een lek en dan weer Safari... Het is altijd wat.
18-09-2012, 19:19 door Anoniem
Het beste waar je mee kan beginnen en wat vaak niet wordt gedaan is de veiligheids / privacy instellingen van je browser door te nemen en goed (veiliger) in te stellen, want de functie is er kennelijk wel.
Dat scheelt al een hele hoop.
Neem dan ook de instellingen op je systeem eens door (nog steeds browsend onder je admin account?!), de gemiste updates van de diverse programma's (java er maar helemaal af) en je tevredenheid over je gebruikte virusscanner nog eens heroverwegen.
En als dat niet genoeg is kan je kijken welke andere browser nog meer biedt aan instellingen of addons die je mist.
18-09-2012, 20:08 door cyberpunk
Door Mysterio:
Door Anoniem: Dat advies geef ik al jaren...
Want? Volgende week heeft Firefox weer een lek en dan weer Safari... Het is altijd wat.
Fx met NoScript is toch net ietsje veiliger...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.