image

'Mobiel bankieren verslaat internetbankieren in 2015'

dinsdag 18 september 2012, 15:02 door Redactie, 1 reacties

Internetbankieren vanaf de smartphone wordt inmiddels door meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd gedaan en het aantal groeit zo snel dat het over een paar jaar populairder is dan internetbankieren. Dat stelt marktvorser Global Information Inc (GII) aan de hand van verschillende rapporten. Mobiele netwerken zouden inmiddels tussen 85% en 90% van de wereldbevolking dekken.

Het aantal mobiele telefoons passeerde in 2011 de zes miljard. De stijging van mensen die mobiel hun bankzaken regelen groeide vooral in ontwikkelde landen sterk. Toch zijn dit soort diensten ook in ontwikkelingslanden populair.

Marketing
"Mobiel bankieren wordt niet alleen gebruikt voor standaard bankzaken, zoals het bekijken van saldo, recente transacties of het betalen van rekeningen of overmaken van geld, maar ook voor het aanbieden van verschillende producten en diensten van de bank", aldus de onderzoekers.

Die beweren dat het aantal mensen dat mobiel bankiert in 2015 het aantal traditionele internetbankierders zal inhalen. Daar kunnen banken op twee manieren profiteren. Namelijk door het aanbieden van nieuwe diensten en het goedkoper werven van nieuwe klanten.

Reacties (1)
18-09-2012, 19:40 door Anoniem
Global Information Inc is de dozenschuiver onder de marktanalitici. Ze kunnen heel goede rapportjes verzamelen als onderbouwing van een bewering maar inhoudelijk hebben ze geen kaas gegeten van de markt waarover ze het hebben. Doe eens een rondje bij de banken en je weet dat het een conservatieve markt is waar mobiel bankieren nog in de kinderschoenen staat. Ik geef nog liever geld uit aan een rapport waarin staat dat in 2015 het skimmen wereldwijd verleden tijd is. Kuch.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.