image

Nachtkijker-app op Google Play verstuurt 36 euro aan sms'jes

vrijdag 7 maart 2014, 15:53 door Redactie, 2 reacties

Een zogenaamde nachtkijker-app op Google Play blijkt in werkelijkheid elke maand voor 36 euro aan sms'jes te versturen. Dat laat het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast weten. De app heet Cámara Visión Nocturna en is op het moment van schrijven nog altijd op Google Play te vinden.

De app beweert dat gebruikers na de installatie hun toestel als nachtkijker kunnen gebruiken en zonder dat iemand het ziet ´s nachts foto's kunnen maken. De makers stellen dat de app geen advertenties of vervelende banners bevat. Het verdienmodel wordt echter al duidelijk bij de installatie, als er allerlei sms-permissies worden gevraagd.

De nachtkijker-app probeert vervolgens telefoonnummers van applicaties zoals WhatsApp en ChatOn op dure sms-diensten te abonneren. In totaal wordt de gebruiker tot een bedrag van 36 euro per maand op deze sms-diensten geabonneerd. Daarna wordt er een sms gestuurd die het versturen van de kostbare sms-berichten tijdelijk stopt.

Image

Reacties (2)
07-03-2014, 16:13 door Anoniem
App is gerapporteerd!
09-03-2014, 23:15 door Anoniem
Ok, dus door het installeren van een stukkie software (Het is wel een -app- hoor meneer!) wordt de camera in mijn aai-phone ineens een hooggevoelige restlicht sensor? Hahahahaha! Als je daar (nog) intrapt! Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een aap. Oftwel, al heeft een dom persoon 100 smartphones, het is en blijft een dom persoon! Stelletje eppo's...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.