image

Versleuteld bellen met Android verbeterd

woensdag 19 september 2012, 10:30 door Redactie, 3 reacties

Er is een nieuwe versie van de RedPhone-app verschenen waarmee Android-gebruikers versleuteld met elkaar kunnen bellen. Het open source programma is ontwikkeld door Whisper Systems, dat eind vorig jaar door Twitter werd overgenomen. Whisper Systems had als doel het ontwikkelen van een veilig Android-platform. Naast RedPhone ontwikkelde het TextSecure, dat het mogelijk maakt om versleutelde sms-berichten te versturen.

In RedPhone 0.6 is een bug opgelost waardoor gebruikers soms niet konden bellen, is de 'busy' ondersteuning voor inkomende telefoongesprekken en nummerdetectie verbeterd en is er ondersteuning voor Google Voice nummers en 10-cijferige telefoonnummers toegevoegd. Downloaden kan via Google Play.

Reacties (3)
19-09-2012, 20:56 door johanw
Wel open source en beveiliging, maar als je het dan wil gebruiken moet je wel eerst een account nemen bij de grootste privacyschender ter wereld. Distribueer het dan (ook) als los apk bestand op je eigen site of desnoods via torrents als het dataverbruik te groot wordt.
19-09-2012, 22:23 door Joep Lunaar
@johanw
Je kunt de app zelf compileren, het is zoals je zelf schrijf open source.
Wat je vraagt is dat de ontwikkelaar de app ook nog eventjes voor jou bouwt.
20-09-2012, 21:02 door johanw
Inderdaad, dat vraag ik. Maar hij heeft toch al een installatiebestand gemaakt want dat staat in Google Play, dan kan hij het ook wel gewoon verspreiden zodat Google je niet al meteen kan flaggen als encryptiegebruiker. Onder de patriot wet kan de Amerikaanse regering hun gewoon vragen wie die app allemaal geinstalleerd hebben en ze zijn verplicht te antwoorden en mogen zelfs niet bekend maken dat de regering dat opgevraagd heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.