image

Meer camouflage tijdens anoniem surfen

woensdag 19 september 2012, 13:38 door Redactie, 6 reacties

Een nieuwe versie van het anonieme besturingssysteem Tails biedt meer 'camouflage' voor gebruikers die anoniem willen surfen en werken. Tails is een compleet besturingssysteem dat vanaf een cd, dvd of USB-stick is te gebruiken. Het is op Debian gebaseerd en bevat allerlei tools om anoniem te kunnen internetten, zoals Tor en Pidgin met benodigde plug-ins en verschillende cryptografische en encryptietools.

De standaard user interface is volgens de ontwikkelaars voor de meeste gebruikers onbekend, wat 'ongewenste aandacht' bij gebruik in openbare plekken kan opleveren. Daardoor is er een speciale Windows XP camouflage toegevoegd, waardoor het lijkt alsof er gewoon met Windows wordt gewerkt.

Update
De camouflage is nu verder uitgebreid met vier bureaubladen, zodat gebruikers sneller tussen een onschuldig ogende 'workspace' kunnen wisselen in het geval ze met gevoelige gegevens werken en geen ongewenste aandacht willen. Aangezien er nog geen 'switcher applet' is, moeten gebruikers via een sneltoets wisselen.

Verder is er een white-list/rechtenbeperking voor lokale services. Alleen gebruikers die een bepaalde lokale service willen, krijgen toegang van de firewall. Alle andere gebruikers wordt de toegang geweigerd. Ook is Tails 0.13 de eerste versie die over een incrementeel update systeem beschikt.

Reacties (6)
19-09-2012, 13:58 door Anoniem
"Verder is er een white-list/rechtenbeperking voor lokale services. Alleen gebruikers die een bepaalde lokale service willen, krijgen toegang van de firewall. Alle andere gebruikers wordt de toegang geweigerd."

Een firewall die wel/geen toegang biedt op basis van mijn intenties ? Dat klinkt als een interessant innovatie.
19-09-2012, 15:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-09-2012, 16:45 door Anoniem
In welke zin wordt anoniem surfen bedoeld? Zolang je geen proxy of vpn gebruikt om websites te zoeken of services als msn gebruikt ben je nog steeds niet anoniem bezig. Zelf maak ik met regelmaat gebruik van http://surfenanoniem.nl dat als web proxy functioneerd. Natuurlijk zijn er ook meerdere web proxies waarmee je anoniem kunt surfen, maar deze is mijn favoriet (sorry!).
19-09-2012, 18:11 door Anoniem
Nevermind tails just use VPN
20-09-2012, 09:15 door Anoniem
Super O.S.

Echter met Tor duurt het langer dan 1 minuut om maar enkel even naar Youtube te gaan of NOS.nl

Dus bijna niet geschikt om mee te surfen tenzij je back naar the 90 wil.

Jammer dat ze geen ondersteuning voor een VPN hebben.

Voor mij en een hoop anderen dus waardeloos, want op vandaag willen we allemaal snelheid en dat zeker
met surfen.

Hoe zit het trouwens met de HTTP refferer, geolocation want als browser gebruiken ze schijnbaar iceweasel.
Ja wel over Tor maar toch vraag ik me het af.

Ik vind het maar niks en zeker dat Ooooooo zo langzame Tor.
Om geen sporen achter te laten kun je beter op zoek gaan naar wat anders.
Zoals de VPN van Mullvad met firefox met wat Add-ons erop.

Jammer van dit project
20-09-2012, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem: In welke zin wordt anoniem surfen bedoeld? Zolang je geen proxy of vpn gebruikt om websites te zoeken of services als msn gebruikt ben je nog steeds niet anoniem bezig. Zelf maak ik met regelmaat gebruik van http://surfenanoniem.nl dat als web proxy functioneerd. Natuurlijk zijn er ook meerdere web proxies waarmee je anoniem kunt surfen, maar deze is mijn favoriet (sorry!).

Je zou het artikel eens wat aandachtiger kunnen lezen want er staat toch duidelijk surfen gaat over Tor, dus dat is dan anoniem. Chatten gaat via Pidgin met benodigde plug-ins en verschillende cryptografische en encryptietools.

Dat jij surft via http://surfenanoniem.nl is natuurlijk jouw keuze maar anoniem is het niet echt.
Of weet jij wat http://surfenanoniem.nl met jouw gegevens doen? Deze is namelijk verplicht om jouw IP te loggen, en dat is hetzelfde als jouw ISP ook doet.

Wil je echt anoniem zijn neem dan een VPN zoals bijvoorbeeld Mullvad, dan omzeil je ook gelijk de wet bewaarplicht telecommunicatie gegevens. Simpel in gebruik, veilig, en snel. Voor de rest heb je het allemaal zelf in handen en kun je
redelijk veel doen om toch anoniem op het web te zijn. Gewoon altijd de VPN gebruiken, geen mail gebruiken of zorgen dat anderen ook de VPN gebruiken en dan niet met echte namen werken maar fake namen. Dan nog encryptie ervoor en voila.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.