image

VS gewaarschuwd voor Russische cyberhulp aan Iran

maandag 10 maart 2014, 14:34 door Redactie, 6 reacties

De Nederlands-Amerikaanse politicus Pete Hoekstra heeft een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gewaarschuwd voor mogelijke hulp die de Russen aan Iran geven bij het opbouwen van de cybermogelijkheden van het land.

Volgens Hoekstra, voormalig voorzitter van de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, worden het Iraanse cyberprogramma en de mogelijkheden van het land om cyberoorlog te voeren steeds geraffineerder. "Het Iraanse regime is volledig op de hoogte van onze kwetsbaarheden, en zou grote plannen voor cyberoorlogsmogelijkheden hebben", aldus de in Groningen geboren Hoekstra.

Rusland

Ook ziet het Republikeinse partijlid een versterking van de banden tussen Iran en Rusland. Zo hekelt Hoekstra het optreden van Rusland in de Oekraïne en dat het onderdak aan klokkenluider Edward Snowden biedt. "Relevanter voor de hoorzitting van vandaag is dat Rusland grotendeels wordt verdacht van hulp aan Iran om de geavanceerde cybermogelijkheden te ontwikkelen."

Hoekstra waarschuwde verder dat Iran, net als met het nucleaire programma, cyberoorlog als een potentiële mogelijkheid ziet om het nationale veiligheidsbeleid voor Amerika en diens bondgenoten radicaal te veranderen. "Het zal tijd kosten om te ontwikkelen, maar dat is wat Iran altijd doet: tijd rekken."

Reacties (6)
10-03-2014, 14:50 door Anoniem
"Ook ziet het Republikeinse partijlid een versterking van de banden tussen Iran en Rusland. Zo hekelt Hoekstra het optreden van Rusland in de Oekraïne en dat het onderdak aan klokkenluider Edward Snowden bieden."

Wat heeft Iran van doen met het optreden van Rusland in Oekraine, of met het verlenen van onderdak door Rusland aan Snowden ? Ik zie de link niet.
10-03-2014, 16:02 door SPlid
Deze republikein is van een vriendje van die andere oorloghitser Sara Palin :-(
10-03-2014, 19:52 door Anoniem
Amerika loopt voorop met hun cyber niet goed voor niemand. En met hun oorlogen elke keer weer lijkt het me niet meer dan logies dat andere landen proberen hun krijgsmacht sterk in het gareel te krijgen. Er op hopen dat hun niet een keer om zelf verzonnen redenen binnen gaan vallen lijkt me uitgesloten.
Zelfde voor de kern wapens. Amerika heeft er genoeg om 22x de wereld volledig te vernietigen, en hun mogen niet eens een stroom centrale bouwen zonder dat die via cyber aanvallen gesaboteerd wordt (waar de hele wereld last van zou hebben als hij af gaat).

Niemand vertrouwd elkaar en met zulke hypocrieten diplomaten zijn mijn prioriteit als regering van een land ook zwaar bewapenen zijn. Gewoon uit voorzorg.. en wie weet waar het nog meer handig voor is...
10-03-2014, 21:25 door mcb
.....mogelijke hulp die de Russen aan Iran geven bij het opbouwen van de cybermogelijkheden van het land....
Zij moeten zich toch kunnen verdedigen tegen stuxnet. (dat notabene de Amerikanen zelf op hen hebben losgelaten)
11-03-2014, 02:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-03-2014, 14:07 door Anoniem
Onlangs heeft Rusland een overeenkomst met Iran gesloten over het bouwen van nog eens 2 atoomcentrales.
Misschien moeten sommigen hier toch eens zich losmaken van de ideologie die het denken voor hen doet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.