image

Mozilla wijzigt installatiebeleid Firefox add-ons

donderdag 20 september 2012, 11:43 door Redactie, 4 reacties

Mozilla gaat de regels aanpassen voor het installeren van add-ons in Firefox. Verschillende add-ons installeren zich via de installatie van andere programma's. Volgens Mozilla lezen de meeste gebruikers niet wat ze installeren, waardoor ze met ongewenste add-ons worden opgezadeld. Daarom introduceerde Mozilla een 'opt-in' installatiescherm waarbij gebruikers nogmaals worden ingelicht en kunnen kiezen.

Daarbij wordt het nu verboden om informatie op het opt-in scherm te plaatsen, zoals steeds meer installatieprogramma's deden. Toch erkent de browserontwikkelaar dat het scherm voor verbetering vatbaar is. Daardoor zijn er nog maar twee toegestane manieren om add-ons te installeren.

Toestemming
De eerste is via internet, waarbij gebruikers op een installatieknop moeten klikken om de uitbreiding te installeren. De andere mogelijkheid is een externe installatie, via het Windows Register of een globale installatie locatie, waarbij het opt-in installatiescherm vervolgens verschijnt.

"Het is verboden om dit installatieschermen te manipuleren, zoals het plaatsen van afbeeldingen of tekst ervoor of in de buurt", zegt Mozilla's Jorge Villalobos.

Reacties (4)
20-09-2012, 11:55 door Anoniem
Zeeeeeer goede verbetering!
Geweldig.
20-09-2012, 15:26 door Anoniem
"Het is verboden om dit installatieschermen te manipuleren, zoals het plaatsen van afbeeldingen of tekst ervoor of in de buurt"

En wie ziet erop toe dat dit niet gebeurt? De Politie? En wat als het wel gebeurt? Zijn er dan sancties?
20-09-2012, 18:53 door Anoniem
Door Anoniem:
"Het is verboden om dit installatieschermen te manipuleren, zoals het plaatsen van afbeeldingen of tekst ervoor of in de buurt"

En wie ziet erop toe dat dit niet gebeurt? De Politie? En wat als het wel gebeurt? Zijn er dan sancties?

Bij iedere update van Firefox komt een blacklist mee van add-on(versies) die zich niet aan de regels houden of de browser laten crashen.

https://addons.mozilla.org/nl/firefox/blocked/

Zo worden bijvoorbeeld vanwege de beveiliging ook oude Java-plugins uitgeschakeld.
21-09-2012, 12:17 door NumesSanguis
@Anoniem 15:26 Addon block door Firefox, bijvoorbeeld dat de browser het weigert?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.