image

VirusBarrier verwijderd van Mac App Store

maandag 10 maart 2014, 17:02 door Redactie, 1 reacties

Anti-virusbedrijf Intego heeft de VirusBarrier virusscanner uit de Mac App Store van Apple verwijderd, omdat het met teveel beperkingen te maken zou hebben gekregen. Volgens de virusbestrijder is het niet mogelijk om in de App Store anti-virus aan te bieden die aan de verwachting van gebruikers voldoet.

Vanwege de beperkingen zou VirusBarrier allerlei negatieve reacties hebben gekregen, wat volgens Intego onterecht is. Het probleem zou namelijk niet bij het anti-virusbedrijf liggen, maar bij Apple. De virusbestrijder heeft dan ook besloten om VirusBarrier niet meer via de Mac App Store aan te bieden. Gebruikers die de software al hadden geïnstalleerd blijven wel gewoon anti-virusupdates ontvangen, zo laat het bedrijf in een verklaring weten.

Reacties (1)
11-03-2014, 18:57 door Anoniem
Negatieve app store reviews niet gevonden, wel andere wisselende reviews van de Intego producten die heel wat anders doen vermoeden.

'Top'tego scan pakket was altijd een van de beste en ook een van de duurste. Het staat me bij dat het ooit zelfs 99 euro per jaar per gebruiker was.
'Gegoochel' met prijzen en namen van nieuwe veranderde pakketten in 2013 roepen verwarring op en leveren teleurgestelde gebruikers op met een waaier aan redenen wanneer gekeken naar bijvoorbeeld wat reviews op macupdate.com.

https://www.macupdate.com/app/mac/33300/internet-security-2013
https://www.macupdate.com/app/mac/9260/virusbarrier

Even verdiepend in Intego-ware zie je al gauw door de bomen het bos niet meer.
Meer dan twee gebruikers? Dat gaat je flink extra geld kosten.
De vraag is of je dat wil neertellen gezien het zeer lage aantal virus dreigingen en goedkopere of gratis anti virus alternatieven.
Concurrenten houden het wat dat betreft een stuk overzichtelijker en eventueel goedkoper.

Zou het werkelijk allemaal aan Apple en negatieve fake recensies liggen?
Of is het een niet iedereen heldere software koers en een te gedifferentieerd en relatief hoog prijsbeleid?
Het lijkt er dan ook eerder op dat het luxe paradepaardje van weleer hier en daar iets teveel in de functionaliteit van haar producten heeft gedowngraded bij het veranderen en deels verlagen van haar prijsbeleid.
Als dat zo is kan het zijn dat gebruikers dat door krijgen; graag meer voor minder maar niet minder voor relatief nog wat minder.

macupdate.com quote 'I upgraded blindly, giving trust to an history of adequate upgrades, but if i had realized in advance this huge step back i would have almost surely turned to ..' . een concurrerend antivirus product van merk X.

Wat is de gebruiker bereid neer te leggen voor een programmaatje dat minder dan 400 virus definities van pakweg 50 soorten Mac malware moet monitoren?
De indruk bestaat dat redenen en reactie iets meer in die richting gezocht moeten worden dan dat het bij Apple alleen ligt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.