Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Secunia PSI 3 mist dreiging lekke IE

20-09-2012, 15:11 door Anoniem, 3 reacties
Hoe kan je nog op Secunia PSI vertrouwen als dat programma IE 9 als veilig beschouwd? Zouden ze daar in Denemarken zitten te slapen?
Reacties (3)
20-09-2012, 16:41 door RickDeckardt
Uhm... Secunia PSI kijkt of je software up to date is en niet of het lek is. Tot MS met een patch komt, is IE up to date.
20-09-2012, 16:55 door ernie
Door RickDeckardt: Uhm... Secunia PSI kijkt of je software up to date is en niet of het lek is. Tot MS met een patch komt, is IE up to date.
Als er een kwetsbaarheid bekend is in bepaalde software dan hoort Secunia dit aan te geven (insecure, unpatched, no solution available oid) met een URL naar extra informatie over de kwetsbaarheid...

Toch?
Of zie ik nu iets over het hoofd...
20-09-2012, 17:41 door Spiff has left the building
Secunia PSI vermeldt in het overzicht "Unpatched" wanneer een patch beschikbaar is maar die nog niet is geïnstalleerd. In de huidige situatie is daarvan dus nog geen sprake.

Alleen in diverse eerdere builds van Secunia PSI 2.0 is/was tevens het onderdeel "Secure browsing" aanwezig, en daarin wordt IE wél vermeld met "Unpatched, no vendor solution", zo ook in PSI 2.0 build 3001 die ik nog gebruik.

In de door Secunia momenteel nog aangeboden PSI 2.0 build 4003 zijn de Secure browsing vermeldingen echter sterk beperkt, en in PSI 3.0 ontbreekt het onderdeel "Secure browsing" geheel.

Wil je een PSI versie die "Secure browsing" nog aanbiedt, dan kun je PSI 2.0 build 3003 downloaden, via de link die wordt aangeboden in het onderschrift van de bijdragen door Maurice Joyce op het Secunia PSI forum.
http://secunia.com/community/forum/psi/


[wijziging: de overbodige quotes verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.