image

Apple verhelpt ernstige lekken in iPhone en iPad

dinsdag 11 maart 2014, 09:59 door Redactie, 2 reacties

Apple heeft een nieuwe versie van iOS uitgebracht waarmee 41 lekken zijn verholpen waardoor iPhone- en iPad-gebruikers op allerlei manieren konden worden aangevallen. Via de kwetsbaarheden was het in het ergste geval mogelijk om willekeurige code op het toestel uit te voeren.

Verder konden websites FaceTime-gesprekken starten zonder dat de gebruiker dit wist, kon een aanvaller met fysieke toegang zonder het opgeven van een wachtwoord Find my iPhone uitschakelen, was het mogelijk om via de autofill-optie gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen en bleven de gecachte versies van verwijderde foto's op het systeem staan.

Ook konden kwaadaardige apps de acties van gebruikers bij het gebruik van andere apps monitoren, bleek dat de verplichting dat code gesigneerd was omzeild kon worden, zijn verschillende certificaten uit de lijst met certificaten verwijderd of toegevoegd en was het mogelijk om via een kwaadaardige back-up het bestandssysteem aan te passen.

Een aantal van de lekken is afkomstig van de hackgroep evad3rs, die verschillende jailbreaks van iOS op hun naam hebben staan. Updaten naar iOS 7.1 kan via iTunes en de Software Update-functie. Apple waarschuwt dat het automatische updateproces een week kan duren, afhankelijk van de dag dat iTunes op het apparaat naar updates zoekt.

Reacties (2)
11-03-2014, 11:00 door Anoniem
Ex-Apple software/ios engineers zijn nu hoofdpijn geworden
11-03-2014, 13:36 door Anoniem
Apple IOS Updaten?
Eerst een backup maken!

Mocht je een update gemist hebben, bij een eerdere update kon het voorkomen dat je er niet meer in kwam vanwege de vraag naar een password dat je nooit gebruikte. Gebruikers genoeg die passwords maar gedoe vinden.
Vergeten is alles kwijt. Zit je ineens met een gelockte ipad die daarmee niet meer te gebruiken is of ben je alles aan data kwijt door de enige en laatste mogelijkheid van een totale reset.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.