image

Amsterdams centrum ontwikkelt DNT voor anti-virus

vrijdag 21 september 2012, 10:40 door Redactie, 0 reacties

Precies een jaar geleden opende het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG een innovatiecentrum in Amsterdam dat onder andere een volg-mij-niet functie voor de virusscanner van het bedrijf ontwikkelde. De functie zorgt ervoor dat online trackers van websites en advertenties worden geblokkeerd en verstuurt de Do Not Track (DNT) header naar websites. In deze header zegt de gebruiker dat hij niet op internet gevolgd wil worden. Het is vervolgens aan de website om hier aan gehoor te geven.

Het Amsterdamse centrum is opgezet als een kennishub om veranderingen in technologie en het gedrag van mensen op internet en de gevolgen die dit heeft op hun online veiligheid te onderzoeken. "Het innovatiecentrum heeft zich al bewezen als een belangrijk onderdeel van AVG", zegt CEO JR Smith. Het centrum stond aan de voet van de ontwikkeling van DNT, wat een primeur voor virusscanners is.

"We zijn trots op de geavanceerde technologieën die in ons centrum in Amsterdam worden ontwikkeld", laat hoofdonderzoeker Shaul Levi weten. "We kijken uit naar weer een druk jaar met verschillende onderzoeksprojecten al in de pijplijn."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.