Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

IP adressen

24-09-2012, 01:00 door Anoniem, 3 reacties
gistern een melding gekregen op mijn pc dat er nog eens gebruik werd gemaak van mijn ipadres,we hebben geen draadloos en een goeie avast virusscanner
wat nu te doen? daar worden ook bankzaken op gedaan.Nu even niet.
Reacties (3)
24-09-2012, 09:59 door Anoniem
Gebruik werd gemaakt van je IPadres? Nou dat mag je even toelichten anders mogen we alles gissen. En op het eind er nog naast zitten.

Wie meldde dat?
En wat was de exacte melding vd melder?
24-09-2012, 10:32 door Anoniem
Kreeg je niet gewoon de windows melding :
Windows has detected a duplicate IP address?

Dat betekent dat 2 computers in je netwerk op hetzelfde IP draaien, 1 van de 2 werkt dan niet.
Zorg ervoor dat je IP instellingen op je pc op automatisch staan, niet statisch (of dat je een adres buiten je DHCP range kiest).

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Change-TCP-IP-settings
24-09-2012, 11:14 door Anoniem
Netwerk / DNS instellingen / IPv4 / IPv6 instellingen en meer op je pc (?) checken met opgave van o.a. je provider en je routerfabrikant.

DIt om te checken of niet al je verkeer wordt omgeleid via een andere server en onderweg eventueel wordt gemanipuleerd (dat wil je niet met bijv. internetbankieren).

Info genoeg te vinden op het internet om dat goed in te stellen.

Verder moet je tijdens het browsen op internet pop ups met waarschuwingen over ontbrekende software (en direct te installeren) of misschien wel over je IP-adres niet te serieus nemen.
Software alleen downloaden van de site van de maker (Flash, Acrobat Reader bij Adobe, updates van je pc bij Microsoft, etc etc.)

Installeer eens een tweede andere browser, stel deze veilig in (o.a. Java in de voorkeuren uitschakelen of Java onder software verwijderen helemaal verwijderen), kijk dan eens of eenzelfde melding op betreffende website blijft voorkomen.

YaGooBinEtc ook eens op betreffende melding, wellicht heeft een ander het al voor je uitgezocht en een oplossing voorhanden.

Algemene tip (handig voor jezelf en ook voor een ander op een later moment) :
maak een foto van je beeldscherm, heb je in één keer alle info die er op je scherm te zien was bij elkaar (zonder schrijven), dan is er namelijk ook te zien wat je aan het doen was op het moment dat de melding verscheen (maakt wel verschil of je aan het internetten was, een tekstje typte of van mijn part je vakantiefoto's zat te kijken).

Of omschrijf je probleem hier exacter.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.