image

Avast blijft Windows XP tot 2017 ondersteunen

donderdag 13 maart 2014, 10:44 door Redactie, 0 reacties

Het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast zal gebruikers van Windows XP in ieder geval tot 2017 blijven ondersteunen, waarbij het ook verschillende modules zal ontwikkelen die misbruik van lekken moeten voorkomen. De gratis anti-virus van Avast behoort tot één van de populairste virusscanners ter wereld.

Volgende maand stopt Microsoft de ondersteuning van het 12,5 jaar oude besturingssysteem, waardoor er geen beveiligingsupdates meer voor nieuw ontdekte lekken verschijnen. Om XP-gebruikers te beschermen zal Avast tenminste de komende drie jaar beschermingsmodules en detectie-updates uitbrengen die tegen beveiligingslekken en andere beveiligingsproblemen bescherming bieden, zo laat de virusbestrijder weten.

Uit eigen onderzoek van Avast blijkt dat veel bedrijven nog Windows XP gebruiken. Een Griekse Avast-partner laat weten dat veel van zijn klanten in Griekenland nog steeds met XP werken en vanwege de financiële crisis zal dit niet op korte termijn veranderen. Ook in Roemenië zouden veel bedrijfs- en overheidscomputers nog Windows XP gebruiken en 75% ondersteunt vanwege hardwarebeperkingen geen upgrade naar Windows 7 of 8.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.