image

Schoonmaakactie gekaapte routers groot succes

donderdag 13 maart 2014, 14:33 door Redactie, 3 reacties

Een schoonmaakactie van 300.000 gekaapte routers waar de DNS-instellingen van waren aangepast is een groot succes geworden. Vorige week werd bekend dat criminelen via kwaadaardige Javascript, Cross-site request forgery en standaard adminwachtwoorden toegang tot de routers hadden gekregen.

Vervolgens wijzigden de aanvallers de DNS-instellingen van de routers, zodat internetgebruikers naar andere websites konden worden doorgestuurd. Hoewel er geen misbruik werd waargenomen had de DNS-aanpassing grote gevolgen kunnen hebben. Het grootste deel van de aangepaste routers bevond zich in Vietnam en India.

Na de bekendmaking door TeamCymru, dat de aangevallen routers ontdekte, blijkt er een grote schoonmaakactie te zijn uitgevoerd. In een week tijd slonk het netwerk van 300.000 routers naar 50.000 routers waarvan de DNS nog altijd naar de verkeerde servers wijst. "Groot succes met de schoonmaak in bepaalde landen", zo laten de onderzoekers in deze update weten. Ook besloten verschillende internetproviders de slachtoffers in hun netwerk te helpen.

Reacties (3)
13-03-2014, 14:53 door Anoniem
"naar de verkeerder servers wijst" spot the typo
13-03-2014, 16:03 door Anoniem
Door Anoniem: "naar de verkeerder servers wijst" spot the typo

Dit was wel correct. Je hebt verkeerde servers. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je een tikfout maakt in de configuratie. Dit waren echter malware servers. Dat is meer dan verkeerd. Dat is verkeerder. ;-)

Peter
14-03-2014, 00:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.