image

NSA ontkent infecteren van miljoenen computers met malware

vrijdag 14 maart 2014, 13:36 door Redactie, 3 reacties

De NSA ontkent dat het miljoenen computers met malware heeft geïnfecteerd of dat het websites zoals Facebook nabootst om potentiële doelwitten te besmetten, zoals uit documenten van Edward Snowden zou blijken. Volgens deze documenten heeft de NSA een project genaamd QUANTUMHAND.

Hierbij worden computers van Facebookgebruikers met malware geïnfecteerd. De NSA doet zich in dit geval voor als een valse Facebookserver. Als een doelwit op zijn account probeert in te loggen, stuurt de NSA kwaadaardige datapakketjes die de computer laten denken dat ze van Facebook afkomstig zijn. Vervolgens wordt er malware verstopt in wat lijkt op een normale Facebookpagina, maar waarmee de NSA toegang tot de computer kan krijgen en allerlei data kan stelen.

Ontkenning

De NSA ontkent dit echter. "Recente mediaberichten die beweren dat de NSA miljoenen computers over de hele wereld met malware heeft geïnfecteerd en dat de NSA Amerikaanse sociale media en andere websites nabootst zijn onnauwkeurig. NSA gebruikt de technische mogelijkheden die het bezit alleen om rechtmatige en gepaste buitenlandse inlichtingenoperaties uit te voeren", aldus een verklaring.

Ook stelt de geheime dienst dat het geen internetgebruikers aanvalt zonder dat het over de juiste juridische toestemming beschikt. "Berichten over willekeurige operaties om computers aan te vallen zijn gewoon niet waar", zo laat de NSA verder weten. Volgens computerwetenschapper Nicholas Weaver zou de vermeende Facebookaanval van de NSA niet meer werken, aangezien de sociale netwerksite sinds enige maanden encryptie gebruikt.

Image

Reacties (3)
14-03-2014, 14:35 door Anoniem
Wie goed leest ziet dat ze alleen het "over de hele wereld" ontkennen. Dat wordt ook bevestigd door de woorden "alleen buitenlandse inlichtingenoperaties".
14-03-2014, 19:08 door Anoniem
Wie goed leest, ziet dat de NSA helemaal niets ontkent.
"Recente mediaberichten die beweren dat....zijn onnauwkeurig."

Je zou kunnen stellen dat als er een type fout in het mediabericht staat, je het als 'onnauwkeurig', kan bestempelen.
'Onnauwkeurig' zegt natuurlijk helemaal niets. Het is iig geen ontkenning.
17-03-2014, 12:50 door Anoniem
wij van wc eend.................
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.