image

'EMV-chip boekt succes tegen skimmers'

woensdag 26 september 2012, 11:42 door Redactie, 3 reacties

Voor het eerst sinds 2010 is sprake van een daling van skimming waarbij criminelen pinpassen kopiëren, zo laat de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) weten. Volgens de NVB is dit vooral te danken aan de invoering van de EMV-chip. De schade door skimming daalde in de eerste helft van dit jaar van 24,1 miljoen euro naar 18,2 miljoen euro, een daling van 24%. In heel 2011 bedroeg de schade door skimming 38,9 miljoen euro.

Dat skimming ondanks het nieuwe pinnen nog steeds voorkomt is vooral te danken aan betaalautomaten in de parkeersector en bij onbemande tankstations. Daar verdwijnt de pas nog geheel in de paslezer waardoor de magneetstrip nog steeds kan worden gekopieerd. Betaalautomaten in de bemande retailmarkt, en dan met name winkels en horeca, waar de pas nog slechts gedeeltelijk wordt ingestoken, zijn niet meer aangevallen.

Reacties (3)
26-09-2012, 13:03 door Anoniem
Zo, zijn die even blij met hun persberichtje. Ondertussen blijkt EMV ook prima stuk te maken, dus geef het even en de skimgetallen gaan weer naar boven. De echte skimgetallen, niet wat de banken er van bakken wegens hum imagocultuurtje. Ondertussen gaan ook de internetbankierfraudegetallen leuk omhoog, dus echt in de vingers hebben ze dat hele digitale gedoe nog niet. Wat ook weer mooi naar voren komt in het "chip&pin" verhaal, zoals EMV in het VK heet. Niet alleen hebben ze ruim te lang gewacht met zelfs maar te beginnen de aloude magneetstrip te vervangen, ook hebben ze nogal wat "dvd css"-type foutjes gemaakt. En dat terwijl dat allemaal helemaal niet had gehoeven. Dus het ziet er allemaal best rooskleurig uit, maar niet voor de bank en minder voor de klant.
26-09-2012, 13:34 door Anoniem
Ik vraag me af: kan ik nu de magneetstrip gewoon demagnetiseren of eraf schrapen en werkt alles dan nog gewoon?
Of leest pak em beet een geldautomaat van de bank nog gewoon de magneetstrip?
Dat soort informatie bij banken opvragen is voor een klant erg lastig.
(callcenter volk weet dat natuurlijk niet)
26-09-2012, 16:57 door P5ycH0
http://www.thejaywalker.net/2010/12/chip-and-pin-aka-emv-hacked.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.