image

Spyware-aanbieder verkoopt smartphones met spyware

maandag 17 maart 2014, 15:48 door Redactie, 4 reacties

Een aanbieder van een spywareprogramma voor smartphones biedt tegenwoordig ook toestellen aan waar de spyware al van tevoren op is geïnstalleerd. mSpy, zoals het bedrijf heet, omschrijft de eigen software als een "krachtige monitoringsoplossing" waarmee alle activiteiten van de gebruiker zijn te volgen.

Zo is het mogelijk om telefoongesprekken af te luisteren, gesprekken te blokkeren, chatgesprekken mee te lezen, surfgeschiedenis te bekijken, het toestel te vergrendelen, agenda en adresboek te bekijken, toetsaanslagen op te slaan, e-mails te lezen en foto's en filmpjes te bekijken. De spyware, die "100% ondetecteerbaar" zou zijn, moest echter nog wel eerst op het toestel worden geïnstalleerd.

Voor de gevallen waar dit niet mogelijk of teveel werk is, zijn in de webshop van mSpy nu ook van tevoren geïnfecteerde toestellen verkrijgbaar. Het gaat om een Nexus 5, Apple iPhone 5S, HTC One en Galaxy S4, inclusief jaarabonnement op de spyware. Volgens mSpy is het gebruik van de spyware legaal, zolang het doelwit van tevoren wordt ingelicht en toestemming geeft.

Reacties (4)
17-03-2014, 16:08 door Anoniem
Ik hoor de echo van Oskam en Van Hijum al door de 2e kamer schallen: dit moet verboden worden, evenals Bitcoin en dat verfoeide Tor network waar je zomaar een door een undercocver agent van de politie aangeboden wapen kan kopen.
17-03-2014, 16:43 door spatieman
wie,wat??
is de software van google op zijn androids niet genoeg dan ?
17-03-2014, 19:01 door waaromdan
En met toestemming geven bedoelen ze een paar kleine lettertjes ergens ver weg verstoppen in de voorwaarden die toch geen hond leest. Nice!
18-03-2014, 09:38 door PietdeVries
Door waaromdan: En met toestemming geven bedoelen ze een paar kleine lettertjes ergens ver weg verstoppen in de voorwaarden die toch geen hond leest. Nice!

De toestemming moet door de gebruiker van de telefoon worden gegeven aan de klant van mSpy... Formeel is mSpy alleen de verkoper en geven zij openlijk aan wat het toestel allemaal kan - zij begaan daarmee dus geen overtreding. Als de klant - de koper van de telefoon - deze vervolgens aan zijn vrouw/vriend of vriendin geeft zonder er bij te vermelden dat elke stap de volgen is, dan begaat deze klant de overtreding, niet mSpy.
Overigens wel een redenering in de trant "guns don't kill, people do"...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.