image

Icann wil nieuw beleid voor internetdomeinen

dinsdag 12 november 2002, 11:29 door Redactie, 1 reacties

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) overweegt af te stappen van de huidige boomstructuur voor internetdomeinen. Als mogelijk alternatief noemt Icann-voorzitter Stuart Lynn het vergeven van internetachtervoegsels aan 'sponsors', die kunnen aantonen dat er vraag naar is.

Dit nieuwe beleid van de Icann maakt de weg vrij voor het .eu achtervoegsel. De Europese Commissie probeert dit ccTLD (country code Top Level Domein) al jaren te realiseren. De huidige regels van de Icann staan het domein niet toe, omdat de EU niet voorkomt op de ISO 3166-1 lijst van landen erkend door de Verenigde Naties. (computable)

Reacties (1)
13-11-2002, 02:00 door Anoniem
Wat een bullshit, bij het weggeven van top level domain names of ccTLDs gebeurt er niets met de boomstructuur. Je zou dan op moeten houden met het voeren van root servers. Het DNS(ysteem) werkt met een hierarchische database. Degene die . voert, verteld waar de ccTLD/TLD name servers staan. Enkele voor .eu toevoegen is een koud kunstje. Icann loopt gewoon te mouwen omdat ze een hoop cash vangen voor vooral de nieuwe TLDs als .museum ed., kunnen het gewoon niet hebben als voor de .eu de zon eens voor niets zou opgaan. Ik begrijp dat je als icann de boel niet wil laten wildgroeien, maar dat gemiep over niet toekennen van .eu en droppen van .su vindt ik maar rieken naar de kinderachtige hebberegheid van sgoffies in de bijlmer die snoep van kindertjes afpakken dat ze met sint maarten opgehaald hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.