image

Microsoft beschermt Google tegen clickfraude

vrijdag 28 september 2012, 14:06 door Redactie, 5 reacties

Internet Explorer blijkt veel beter frauduleuze clicks op advertenties te detecteren dan Google Chrome, ook al zijn advertenties de 'core business' van Google. Bij clickfraude worden besmette computers gebruikt om op advertenties te klikken, waarbij de cybercrimineel een deel van de advertentie-inkomsten krijgt. Onderzoeksbureau NSS Labs vergeleek hoe goed Google Chrome. Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox en Safari in staat zijn om clickfraude te detecteren.

Firefox en Safari komen met respectievelijk 0,8% en 0,7% niet boven de één procent uit, terwijl Chrome het met 1,6% niet veel beter doet. Internet Explorer daarentegen weet 96,6% van de frauduleuze clicks te detecteren.

Google
De lage score van Chrome is opmerkelijk, omdat clickfraude direct de portemonnee van Google raakt, aldus NSS Labs. "Het bestaan van clickfraude kan zowel de reputatie van advertentie-uitgevers en het algemeen vertrouwen in online adverteren beschadigen", zo stellen de onderzoekers.

Aan de andere kant profiteren advertentie-uitgevers ook van clickfraude, omdat ze een deel van de opbrengsten krijgen als er op een advertentie wordt geklikt, of die nu frauduleus is of niet.

Toch vindt NSS Labs dat adverteerders druk op Google moeten uitoefenen om de detectie van clickfraude door Chrome en de Google Safe Browsing API te verbeteren. Voor volgend jaar wordt namelijk een grote groei van clickfraude verwacht.

Reacties (5)
28-09-2012, 14:55 door Anoniem
Alweer NSS Labs
28-09-2012, 15:48 door musiman
>zucht< security.nl moet eens beter de reacties van de artikelen lezen. Twee keer een artikel over dat >censuur< "onpartijdige" NSS Labs. BAH!!!
28-09-2012, 22:18 door Anoniem
weet iemand hoe het wat dit betreft is gesteld met Opera ?
29-09-2012, 03:25 door ernie
Ondanks diverse beschuldigingen van kwaadwillende partijen hebben wij van WC-eend hier niets mee te maken!
01-10-2012, 09:47 door Skizmo
Alweer zo'n 'artikel' waar MS verruit de beste blijkt te zijn... waarom zegt de realiteit vaak wat anders ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.