image

NSA overweegt transparantierapporten over surveillance

zaterdag 22 maart 2014, 13:42 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse geheime dienst NSA overweegt om transparantierapporten te publiceren over de surveillance die het uitvoert. Dat liet NSA-topman Richard Ledgett tijdens de Ted Conferentie in het Canadese Vancouver weten. Volgens Ledgett wil hij de discussie over de NSA van feiten voorzien.

"In plaats van de halve waarheden en beeldvorming" waar klokkenluider Edward Snowden zich schuldig aan zou maken, zo liet de topman het publiek weten. "Er is een voorstel om transparantierapporten te publiceren, net zoals de internetbedrijven doen", merkte Legdett op. Hij erkende dat de NSA transparanter over de processen, autoriteiten en toezicht moet zijn. "Daar hebben we steken laten vallen", zo liet hij verder weten meldt de BBC.

Reacties (2)
22-03-2014, 13:57 door Anoniem
Natuurlijk joh. Maar we weten allemaal wat er in zal komen te staan: Niet alleen "least untruthful"-geblaat, maar ook precies gefabriceerde misinformatie. Daar zijn ze vreselijk goed in. Zoals maar blijven volhouden dat het allemaal Snowden zijn schuld zou zijn. Uh, nee. Gewoon, nee. Het is de NSA die hier de misdaden begaan heeft en nog steeds grootschalig begaat.
22-03-2014, 20:03 door Anoniem
Door Anoniem:Zoals maar blijven volhouden dat het allemaal Snowden zijn schuld zou zijn. Uh, nee. Gewoon, nee. Het is de NSA die hier de misdaden begaan heeft en nog steeds grootschalig begaat.

In zijn toespraak heeft hij ook weer teruggegrepen op de aanvallen die ze zouden hebben voorkomen. Zoals in Boston. Oh nee, dat hebben ze niet gedaan. ehh, 19 september 2012 dan? Ook niet. Hebben ze de Britten of Spanjaarden gewaarschuwd voor de aanvallen daar? Ook niet.

Ze zijn al jaren lang alles en iedereen (Iedereen? Nee, niet iedereen. Een klein dorpje in Pakistan is onverslagen) aan het afluisteren. Er is geen indicatie dat er aanvallen zijn voorkomen. Er zijn alleen bewijzen dat ze aanvallen niet hebben voorkomen.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.