image

NSA bespioneerde Chinese netwerkgigant Huawei

zondag 23 maart 2014, 12:34 door Redactie, 5 reacties

De NSA heeft een grootschalige spionageaanval tegen China uitgevoerd, waarbij zowel de Chinese overheid als Chinese bedrijven het doelwit waren. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel aan de hand van documenten die het van klokkenluider Edward Snowden ontving.

Onder de aangevallen bedrijven bevinden zich banken en telecombedrijven. De NSA richtte zich echter met name op de Chinese netwerkgigant Huawei, de op één na grootste netwerkleverancier ter wereld en een concurrent van het Amerikaanse Cisco. In 2009 startte de Amerikaanse geheime dienst een operatie die intern "Shotgiant" werd genoemd. Een speciale NSA-eenheid wist op het bedrijfsnetwerk van Huawei in te breken en kopieerde een lijst van 1400 klanten, alsmede interne documenten over de training die ingenieurs over het gebruik van Huawei-producten kregen.

Broncode

Uit één geheime NSA-presentatie blijkt dat de NSA er ook in slaagde om toegang tot het interne e-mailarchief te krijgen en de geheime broncode van Huawei-producten. Het netwerk waar de Amerikaanse geheime dienst op had ingebroken genereerde zoveel e-mailverkeer en data dat de NSA niet wist wat het ermee aan moest. Als reden voor de inbraak bij het bedrijf laat de NSA in de documenten weten dat veel van de doelwitten via Huawei-producten communiceren. "We willen zeker weten dat we deze producten kunnen aanvallen", aldus een functionaris in één van de geheime documenten.

In een verklaring stelt een woordvoerder van de netwerkgigant dat als de berichten kloppen het zeer ironisch is, aangezien de Verenigde Staten Huawei altijd hebben beschuldigd dat het de Chinese overheid zou helpen bij spionage. Meer details over de spionageaanval door de NSA zal Der Spiegel morgen publiceren.

Reacties (5)
23-03-2014, 19:05 door Anoniem
Volgens Amerikaanse wetlgeving is dat toch een "act of war" ? Ben benieuwt hoe ze dat nu weer gaan rechtbreien met China.
23-03-2014, 20:04 door Anoniem
Deze onthullingen zijn niet alleen ironisch maar tonen ook aan dat de hoeder der democratie zoals de USA zichzelf graag presenteert, de eigen status niet zonder spionage in stand kan houden. Het gebruikt alle beschikbare middelen, van rookgordijnen tot verdachtmakingen van anderen om de aandacht af te leiden. Als de USA het niet kan laten om bevriende staatshoofden af te luisteren, dan hebben zij dat ook gedaan met eigen politici. Nou is het tijd om de onthullingen over het afluisteren van eigen politici openbaar te maken!
24-03-2014, 08:45 door Anoniem
En de wereld moet deze tiran in al z'n schijnheiligheid accepteren?
24-03-2014, 11:48 door Anoniem
Door Anoniem: En de wereld moet deze tiran in al z'n schijnheiligheid accepteren?
Jazeker, of het nu gaat om ICT, geld, terrorisme, "democratische" ontwikkeling of kernwapens, de Unaaitonssteeds is betrouwbaar en daarom mogen zij alles doen wat een ander niet mag. Dit speelt sinds het opgeven van de neutraliteit tijdens WW II en is sindsdien nooit veranderd...

Enkel landen als Brazilië, China en Rusland zijn in staat wat tegengas te geven, maar ook zij staan onder de invloed van de $-koers. Centjes (macht), daar draait het om, en zolang wij hier ook allemaal van centjes onze eerste prioriteit maken gaat deze invloed vanuit de VS nooit veranderen...

Kortom, "Ja!"
25-03-2014, 10:25 door Anoniem
Door Anoniem: Deze onthullingen zijn niet alleen ironisch maar tonen ook aan dat de hoeder der democratie zoals de USA zichzelf graag presenteert, de eigen status niet zonder spionage in stand kan houden. Het gebruikt alle beschikbare middelen, van rookgordijnen tot verdachtmakingen van anderen om de aandacht af te leiden. Als de USA het niet kan laten om bevriende staatshoofden af te luisteren, dan hebben zij dat ook gedaan met eigen politici. Nou is het tijd om de onthullingen over het afluisteren van eigen politici openbaar te maken!

Mooi gezegd, daar proost ik op!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.