image

Europol en eBay rollen bende internetoplichters op

dinsdag 25 maart 2014, 13:24 door Redactie, 0 reacties

Europol en eBay hebben samen met de Poolse politie een bende internetoplichters opgerold die honderden slachtoffers in zeker vijftien landen maakten, waaronder Nederland. De bende bood op eBay en Poolse marktplaatsen allerlei elektronische goederen aan, zoals Mac-computers.

Zodra er was betaald kregen de slachtoffers bakstenen, fruit en groenten toegestuurd. In het geval van de slachtoffers die op eBay werden gemaakt werd er helemaal niets verstuurd. Zodra de oplichters het geld hadden ontvangen werd dit naar een ongeregistreerde prepaidkaart overgemaakt en werd er vervolgens bij geldautomaten geld mee opgenomen.

Aangezien eBay-klanten tegen dit soort fraude beschermd zijn bleef de schade voor deze groep beperkt. Volgens Europol wist de bende voor tienduizenden euro's te frauderen. Uiteindelijk werden twee bendeleden opgepakt toen ze geld bij een geldautomaat wilden opnemen. Dit leidde tot huiszoekingen waarbij allerlei goederen, waaronder laptops, mobiele telefoons en anonieme prepaidkaarten in beslag werden genomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.