image

Bende nepmedewerkers Microsoft opgerold

donderdag 4 oktober 2012, 10:21 door Redactie, 12 reacties

Toezichthouders uit vijf landen hebben samen een internationaal netwerk opgerold van mensen die zich als Microsoftmedewerker voordoen en mensen thuis bellen dat hun computer is besmet. De slachtoffers werd verteld dat er malware op hun computer was aangetroffen en ze een speciale tool moesten aanschaffen en downloaden om de infectie te verwijderen.

Tienduizenden consumenten betaalden voor het verwijderen van de niet bestaande infectie. De bedragen varieerden van 40 euro tot 400 euro.

Misleiding
De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft 14 bedrijven en 17 individuen wegens de omvangrijke fraude aangeklaagd. Ook zou inmiddels zo'n 150.000 euro op rekeningen zijn bevroren. Volgens de FTC hebben de verdachten zich schuldig gemaakt aan oneerlijke en misleidende commerciële praktijken

Ook zouden de fraudeurs de telemarketingregel hebben overtreden door mensen uit het Bel-Me-Niet-register te bellen. De Amerikaanse toezichthouder vroeg de rechter tevens om de zwendel te stoppen en ervoor te zorgen dat getroffen consumenten hun geld terugkrijgen.

Reacties (12)
04-10-2012, 11:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-10-2012, 11:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-10-2012, 11:48 door Anoniem
Opsluiten en voor straf permanent naar telemarketeers laten luisteren!
09-10-2012, 00:35 door Patio
Bij ons zouden ze eerder door de mand vallen. We draaien geen Microsoft.
09-10-2012, 11:11 door spatieman
een van de eerste vragen die ze stellen, Patio, is, u draait een windows computer ..
09-10-2012, 17:55 door Anoniem
Ik ben dus net gebeld, door een engelsspreekende indier (uit india).Zogenaamd een microsoftmederwerker.
Ik moest naar website www.ammyy.com en voor ik het wist zat hij in mijn computer.
Hij opende allemaal schermen met hoeveel conflikte ik had op mijn computer en wat voor problemen ik heb op mijn computer best eng al die schermen en ik als leek vond het heel eng.
Hij zat al een half uur aan de lijn met me en vertelde hoeveel risico ik wel niet liep.
vervolgens begon hij over firewall en dat ik dat moest kopen.Heb toen zijn telefoon nummer gevraagt dit is het nummer wat hij me gaf: +46 855 92 43 16
Ik ben natuurlijk niet overgegaan tot betaling en zei dat tie dat met m'n man moest bespreken, toen hing die op...
Ik mijn man op gebeld die gelijk zei dat dit oplichting was, hij heeft microsoft nederland gebeld en die zijn bekend met deze oplichting morgen kijken hun of er niks verkeerd op mijn computer heeft gedownloud, want er staan nu een paar vage bestanden op mij bureaublad genaamd AWCSetup_Major en Advanced WindowsCare
Ik ben hier echt heel erg van geschokken dus pas op
Groetjes Sanne
11-10-2012, 20:56 door Anoniem
Ik werd door Ziggo vandaag naar deze pagina verwezen nadat ik een klacht had ingediend, maar Ziggo kan hier niets tegen doen. Dit bericht dateert van 4 oktober. Maar helaas ben ik en ik lees hier meerdere mensen nog niet van dit irritante vervelende gedoe af. Ik was ok 3 oktober nog gebeld, maar helaas gisteren en vandaag ook weer door het nummer 0014259053074. Dan hebben ze blijkbaar nog niets alles opgerold, Zijn er zeker dan nog veel meer actief. Bah, komt er dan geen einde aan, want ik zeg niets als ze bellen, gooi gelijk op of neem niet op. Misschien of ik ze eerdaags een keer laat schikken door erg lelijke dingen door de telefoon te zeggen. Misschien of dit helpt.
17-10-2012, 23:20 door Anoniem
Ik ben sinds 28 september drie keer gebeld omdat er iets met mijn computer mis zou zijn. De eerste keer vanuit Cyprus en het ging over een file op mijn computer. De laatste keer op 16 oktober, de beller deed zich voor als iemand van Microsoft. Alle drie keer werd er Engels gesproken.
02-11-2012, 15:46 door Anoniem
Vandaag om 15:20 uur voor de vierde keer gebeld door een meneer die in het Engels zei dat hij vanuit de Microsoft-centrale belde, er zou een technisch probleem zijn. Ik reageerde door te zeggen dat hij van een criminele organisatie is. De verbinding werd toen gelukkig snel verbroken.
08-11-2012, 14:47 door Anoniem
helaas slachtoffer gewirden van deze scoofing zo noemt mijn provider het, het is geen fishing maar zelfde resultaat, ben alles kwijten sta bijna maximaal in het rood heb daardoor te weinig om van te leven, dus mijn advies is ophangen dat zooitje of verplicht een maand zonder inkomen laten leven van de straat, alhoewel dat zijn ze ak gewend in india dus de ultieme oplossing heb ik niet bij de hand behalve dan dat ik ze graag persoonlijk zou willen ontmoeten ha ha want dan zijn ze ondanks het feit dat ik invalide ben ineens tot veel in staat (adrenalinekick en die kunnen ze krijgen, stelletke platgenaaide kikkers uit kwalalompoer of hoe je het ook schrijft in ieder geval het liefst met een stanley mes in hun voorhoofd) etc. etc. etc.
21-11-2012, 21:57 door Anoniem
ik ben vandaag 5 maal gebeld! nadat de zgn microsoftmedewerker mijn computer overnam en de engels sprekende man de telefoonverbinding verbrak (na bijna 2 uur) heb ik de stekker van de computer uit het stopcontact gehaald, omdat ik van alles op mijn eigen computer zag gebeuren wat ik niet wilde. daarna meteen de rabobank gebeld zij adviseerden alle bankpassen te blokkeren. ziggo gebeld, zij adviseerden alle gebruikersnamen, passwords en inlogcodes te wijzigen. al met al een hele rompslomp met die oplichters uit het buitenland. de politie kan niets doen omdat er vanuit het buitenland gebeld wordt.
22-08-2014, 10:30 door Anoniem
Vandaag ook weer gebeld, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en na zijn engelstaligaccent gehoord te hebben én dat hij zogenaamd bij Microsoft werkte, meteen opgehangen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.