image

Helft Android-gebruikers vergrendelt smartphone niet

woensdag 26 maart 2014, 11:26 door Redactie, 3 reacties

De helft van de Android-gebruikers vergrendelt zijn of haar smartphone niet, ook al zijn telefoons een geliefd doelwit van straatrovers, zo blijkt uit onderzoek dat door Google onder 1500 mensen werd uitgevoerd. 52% van de deelnemers liet weten dat ze hun toestel liever ontgrendeld houden.

"Ook al hebben ze de keuze uit patronen, wachtwoorden, pincodes en zelfs hun gezicht om hun toestel te beveiligen", stelt Elie Bursztein, hoofd van Google's anti-abuse onderzoek en uitvoerder van het onderzoek. Iets meer dan een kwart van de deelnemers gebruikt een patroon om het toestel te ontgrendelen, gevolgd door 15% die een pincode kiest. Wachtwoorden (3,3%), gezichtsherkenning (2,3%) en een third-party app widgetlocker (1,8%) zijn het minst populair.

Veel van de deelnemers stelden dat het invoeren van een pincode vervelend is. Bursztein merkt op dat Android een veiliger en gemakkelijker alternatief biedt in de vorm van patroonvergrendeling. "Het biedt meer mogelijkheden dan een wachtwoord. Een 9-cijferig unlockpatroon heeft 389.112 mogelijke patronen. Vergelijk dat met slechts 10.000 combinaties van een viercijferige pincode", stelt Bursztein.

Reacties (3)
26-03-2014, 17:14 door Rstandard - Bijgewerkt: 26-03-2014, 17:17
Recent werd mij onder de aandacht gebracht dat een patroonvergrendeling niet beter is dan een pincode. Met name vooral als je vette vingers hebt dan blijft het patroon redelijk makkelijk te zien op je scherm.

Vette vingers kan dan ook wel een probleem worden bij een pincode, maar is veel minder duidelijk.

Laatste alinea is appels met peren vergelijken. 9 cijferig unlockpatroon vs 4 cijferig pincode.
een 9 cijferig heeft dan ook 1.000.000.000 combinaties. En dan niet zeggen dat het moeilijk te onthouden is terwijl iedereen wel z'n telefoonnummer van 10 cijfers kan onthouden
27-03-2014, 08:39 door ThePope - Bijgewerkt: 27-03-2014, 08:39
Door bbecko: Recent werd mij onder de aandacht gebracht dat een patroonvergrendeling niet beter is dan een pincode. Met name vooral als je vette vingers hebt dan blijft het patroon redelijk makkelijk te zien op je scherm.

Vette vingers kan dan ook wel een probleem worden bij een pincode, maar is veel minder duidelijk.

Ik gebruik wel een patroon, deze wijzig ik regelmatig. Voor wat betreft de vette vingers, je telefoon regelmatig over je broekspijp vegen haalt deze vlekken van je scherm. Veel mensen weten het echter niet, want iedereen die ik vertel 'wist je dat je een unlock patroon kan zien' reageert verbaasd. Tweede tip daarbij is om het patroon ook onzichtbaar te tekenen (Android laat by-default de trail zien waar jij je vinger langs beweegt, zo is het makkelijk om met iemand mee te kijken en het patroon te zien).

Daarnaast kan een `aanvaller`/dief de telefoon ook gewoon via USB aansluiten en de data eraf halen, telefoon naar factory default resetten en klaar is Henk. Deze toegangsbeveiliging is puur visueel, het beschermt je data in mijn opinie dus net niet helemaal.
02-06-2014, 08:08 door Anoniem
Op mn smartphone kan ik de numerieke toetsen steeds op een andere plek laten zetten. Zo is de pincode op basis van de vingerafdrukken moeilijker te raden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.