image

BruCON geeft 25.000 euro voor hacker-idee

donderdag 4 oktober 2012, 11:18 door Redactie, 1 reacties

De Belgische non-profit organisatie BruCON heeft 25.000 euro uitgeloofd voor projecten die de security- en hackergemeenschap ten goede komen. Er wordt niet naar specifieke ideeën en projecten gezocht, zolang de 'wereldwijde gemeenschap' er maar van profiteert. BruCON is bekend van de jaarlijkse beveiligingsconferentie die elk jaar plaatsvindt. De organisatie wil minstens vijf projecten met een budget van maximaal 5.000 euro steunen.

Project
"We willen de projecten niet tot informatiebeveiliging beperken. Als je Gentoo op een abacus wil laten draaien, het DNA van een pterosaurus wil reverse engineeren, een fantastische elektronische conferentiebadge wil ontwerpen, een nieuw soort honeypot wil bouwen of onderzoeken hoe SQL injectie voor de geboorte van een ontwikkelaar is te voorkomen, het is allemaal goed."

Elk goedgekeurd project krijgt een mentor toegewezen die de vordering van het project in de gaten houdt. De organisatie hoopt zoveel mogelijk van de projecten tijdens de BruCON conferentie van volgend jaar september te kunnen presenteren.

Reacties (1)
04-10-2012, 11:42 door Whacko
Geniale voorbeelden :) Die vind ik zo al het geld waard ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.