image

Privégegevens 25 miljoen Zuid-Koreanen gestolen

donderdag 27 maart 2014, 16:24 door Redactie, 0 reacties

De privégegevens van 25 miljoen Zuid-Koreaanse gebruikers van Naver, de grootste webportal in het land, zijn in handen van criminelen gekomen, zo meldt de Koreaanse politie. In verband met de diefstal en misbruik van de gegevens werden verschillende mensen opgepakt.

De hoofdverdachte zou de gegevens vorig jaar augustus van een andere man hebben gekocht. Het gaat om de namen, burgerservicenummers, internet-ID en wachtwoorden van 25 miljoen Zuid-Koreanen. De gegevens werden vervolgens gebruikt voor het versturen van spamberichten en andere kwaadaardige e-mails naar gebruikers van Naver, waarmee de hoofdverdachte 109.000 euro verdiende.

De politie arresteerde ook een computerprogrammeur die "hackprogramma's" had ontwikkeld om automatisch op de Naver-portal in te loggen, wat weg heeft van een brute-forceprogramma, maar verdere details worden niet gegeven. De gegevens die op deze manier werden verkregen leverde de programmeur ook aan de hoofdverdachte. Naast de programmeur en hoofdverdachte werden ook nog drie handlangers opgepakt.

Daarnaast loopt er nog een onderzoek naar 86 mensen die de programma's van de programmeur hadden gekocht. Naver stelt in een verklaring tegenover de Korea Herald dat het geen blaam treft betreffende het incident en dat het gemak waarmee privégegevens van mensen zijn te bemachtigen een groter probleem is.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.