Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Internetverbinding en geluid weg

05-10-2012, 10:01 door Anoniem, 6 reacties
Beste mensen,

Gistermiddag een melding van MCAfee dat er een virus op mijn computer aanwezig zou zijn. Hierna kreeg ik een melding dat ik contact moest opnemen met Ziggo en vervolgens de computer opnieuw moest opstarten. Dit heb ik gedaan.. alleen nu is mijn internetverbinding weg ( op tablet werkt het wel, dus niks met ziggo te maken ), en mijn geluid is verdwenen.. alsof de drivers weg zijn oid.

Hebben jullie tips om dit op te lossen / te zorgen dat ik weer verder kan werken?

groeten
Reacties (6)
06-10-2012, 13:13 door Bitwiper
Ben jij, of misschien een van jouw huisgenoten, eerder gebeld door iemand van Microsoft (of en ander bekend bedrijf) met de mededeling dat er een probleem zou zijn met jouw computer, en ben je (of jouw huisgenoot) toen ingegaan op de gegeven instructies?

De minimale informatie die je geeft lijkt erop te wijzen dat er een "backdoor" op jouw computer is geïnstalleerd. Haal er iemand bij met verstand van zaken, want de troep die dan op je computer staat is vaak extreem lastig te verwijderen.
06-10-2012, 13:16 door SatKoos
Via system herstel config pc terug zetten voor dat dit gebeurt is
06-10-2012, 14:07 door Anoniem
Bedankt voor de reacties. Ik ben al op het advies van Bitwiper ingegaan, en heb maar besloten om mijn systeem in zijn geheel opnieuw te laten installeren.
06-10-2012, 15:31 door S-q.
@TS; Even uit nieuwschierigheid;
Heb je met Ziggo gebeld? (Via je eigen gegevens dan, of via een nummer die in die mededeling tevoorschijn kwam?)

Even ter aanvulling, nu niet op je apparaat internetbankieren!

En maak even een account, nu kom je na meer dan 24 uur pas op het forum.
06-10-2012, 15:49 door Anoniem
Nee er is niet ingegaan op de instructies en er is ook niet gebeld. Ik denk inderdaad dat het om een backdoor gaat en heb besloten om de computer opnieuw te installeren en de harde schijf te wipen. Bedankt voor de hulp
07-10-2012, 12:46 door Anoniem
Doe je handmamtig of auto updates?? Een tijdje terug was er een MCAfee update die er voor zorge dat jou internet verbinding via ziggo niet meer werkte. Opossing is MCAfee opnieuw installeren en volledig updaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.