image

Grootschalige Europese actie tegen smartphonedieven

vrijdag 28 maart 2014, 15:03 door Redactie, 0 reacties

Vorige week zijn er in verschillende Europese landen acties tegen smartphonedieven uitgevoerd, waarbij 213 mensen werden opgepakt en 2401 mobiele telefoons in beslag werden genomen. De acties vonden plaats in België, Bulgarije, Duitsland, Denemarken, Finland, Ierland, Roemenië en Groot-Brittannië.

Europol was nauw betrokken bij de operaties en coördineerde de activiteiten vanuit het operatiecentrum in Den Haag. Ook werd er lokaal ondersteuning verleent, via mobiele kantoren waarmee de politiediensten direct toegang tot de databases van Europol hadden. Informatie over geïdentificeerde criminelen en de omvang van smartphonediefstal zou al geruime tijd tussen Europol en een groot aantal landen worden uitgewisseld.

Al gauw werd duidelijk dat het probleem in veel landen speelde en de diefstallen waarschijnlijk het werk van dezelfde criminelen waren. Om deze criminele netwerken aan te pakken werd tot een gecoördineerde actie besloten die vorige week donderdag plaatsvond en nu is bekendgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.