image

'kill switch' kan smartphonegebruikers 2,6 miljard dollar besparen

maandag 31 maart 2014, 17:05 door Redactie, 8 reacties

Smartphone 'kill switches' kunnen gebruikers 2,6 miljard dollar besparen. Dit is de uitkomst van het onderzoek uitgevoerd door Creighton University. Voor het onderzoek werden 1200 smartphone gebruikers ondervraagd. De grote meerderheid bleek de kill switch, de mogelijkheid om een smartphone op afstand onbruikbaar te maken, niet alleen graag te willen maar zelfs te verwachten.

Uit het onderzoek bleek verder dat 99% van de ondervraagden van mening is dat de telecom provider de kill switch optie standaard aan zou moeten bieden wanneer de telefoon gestolen is. 83% van de ondervraagden denkt dat de kill switch het aantal diefstallen zal verminderen. De kostenbesparing zit hem dan ook vooral in het feit dat er door de afname van het aantal diefstallen minder vervangende toestellen aangeschaft worden en dat er minder verzekeringen zullen worden afgesloten.

In de Verenigde Staten is momenteel wetsvoorstel ingediend om smartphone fabrikanten te verplichten op alle smartphones een gratis kill switch te leveren.

Reacties (8)
31-03-2014, 18:01 door Skizmo
een telefoon kost een paar honderd euro. Het kan me dus niet 2,6 miljard besparen.

"Kill switch kan producent 2.6 miljard aan omzet kosten" is een betere titel.
31-03-2014, 19:24 door Anoniem
Ik denk dat we ook maar een kill switch in dure auto's moeten stoppen, met name van terroristen en dissidenten. Supergoed voor de veiligheid man. De Geeksphone "Revolution" (what's in a name) heeft al een sandy bridge CPU, dus heeft al een kill-switch.
31-03-2014, 19:40 door vimes
Door Skizmo: een telefoon kost een paar honderd euro. Het kan me dus niet 2,6 miljard besparen.

"Kill switch kan producent 2.6 miljard aan omzet kosten" is een betere titel.
Daarom is er dus een wet voor nodig... helaas..
01-04-2014, 02:38 door D0rus
Door Anoniem: Ik denk dat we ook maar een kill switch in dure auto's moeten stoppen, met name van terroristen en dissidenten. Supergoed voor de veiligheid man. De Geeksphone "Revolution" (what's in a name) heeft al een sandy bridge CPU, dus heeft al een kill-switch.

Mijn enige vraag is, kan iemand die killswitch zomaar op afstand activeren? Nou is je telefoon kwijt raken voornamelijk vervelend (de meeste data zit toch wel in de cloud tegenwoordig), maar als je auto plotseling midden op de snelweg er mee ophoud kan dat nog wel eens vervelende gevolgen hebben.

Naast dat het dus wel veilig moet zijn, ben ik een warm voorstander van een killswitch. Liever zie je een toestel natuurlijk gewoon gelocked en onbruikbaar gemaakt worden tot de originele eigenaar hem terug heeft (inclusief gps melding waar hij zich bevind), maar ik kan mij voorstellen dat dat moelijk te realiseren is, criminelen kunnen het toestel immers ook weer hacken en bruikbaar maken in dat geval.
01-04-2014, 09:40 door Anoniem
brrr. Leuk idee, maar als er niet met 48 verschillende methodes verzekerd wordt dat alleen jijzelf dat kan (en niet je provider/de overheid/elke willekeurige andere techneut), geef mijn portie maar aan fikkie.
01-04-2014, 09:46 door Anoniem
maakt een killswitch de kans niet kleiner dat je hem terugkrijgt dan? ik heb liever dat de 'vinder' er
lekker mee aan de slag gaat, vooral verbinding maakt met internet!
01-04-2014, 10:03 door Reinder
Door vimes:
Door Skizmo: een telefoon kost een paar honderd euro. Het kan me dus niet 2,6 miljard besparen.

"Kill switch kan producent 2.6 miljard aan omzet kosten" is een betere titel.
Daarom is er dus een wet voor nodig... helaas..

Ik denk dat dat wel meevalt. Ik ga er van uit dat die telefoons gestolen worden met een reden, namelijk om ze als tweedehands toestel of onderands te verkopen. Als door invoering van een kill switch diefstal "zinloos" wordt, denk ik dat de legale markt voor tweedehands toestellen een boost kan krijgen, wat mensen weer kan stimuleren om hun toestel jaarlijks te vervangen. De mensen die nu een gestolen toestel kopen zullen toch op zoek gaan naar alternatieven, deels nieuwe en deels tweedehands.
Het zal wel wat omzet kosten, maar niet de volledige 2.6 miljard lijkt mij.
02-04-2014, 09:58 door johanw - Bijgewerkt: 02-04-2014, 09:59
Handig voor als de politie je toestel in beslag genomen heeft voor forensiesch onderzoek. Of zou er daarvoor een verplicht achterdeurtje ingebouwd worden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.