image

LinkedIn eist einde activiteiten browser extensie SellHack

dinsdag 1 april 2014, 16:11 door Redactie, 2 reacties

In februari werd de beta-versie van de e-mail finder tool SellHack uitgebracht. Het betreft een browser extensie die gebruikers in staat stelt om de verborgen e-mailadressen van LinkedIn gebruikers te vinden. Deskundigen zijn, net als LinkedIn, van mening dat SellHack niet zo onschuldig is als het lijkt.

SellHack is een browser extensie die werkt met Chrome , Firefox en Safari. Wanneer het geïnstalleerd is zien gebruikers wanneer ze iemands LinkedIn profiel bezoeken een " Hack In " button. Wanneer hier op geklikt wordt zoekt SellHack op het web naar het e-mailadres van het profiel. Als er geen exacte overeenkomst wordt gevonden probeert het programma om het e-mailadres te raden.

De app breekt niet daadwerkelijk in bij LinkedIn en gebruikt alleen openbaar beschikbare gegevens om het e-mailadres boven water te houden. De makers van SellHack zeggen dat het oorspronkelijk een interne e-mail finder tool ten behoeve van acquisitie was.

Anderen zijn echter van mening dat SellHack niets anders doet dan het op haar servers verzamelen van e-mailadressen, social media gebruikersnamen en andere informatie van door haar gebruikers bezochte pagina's. Door de app te gebruiken schend je dus simpelweg de privacy van je vrienden en contacten.

LinkedIn verzoekt gebruikers die SellHack hebben geïnstalleerd dringend de app te verwijderen en eist dat de ontwikkelaar de reeds verzamelde gegevens van haar servers verwijdert. LinkedIn heeft SellHack ook reeds schriftelijk gemaand haar activiteiten te staken.

LinkedIn raadt gebruikers verder aan om voorzichtig te zijn bij het downloaden van apps van derden. “Het kan net als bij de SellHack app gebeuren dat uw prive LinkedIn gegevens worden geüpload zonder uw uitdrukkelijke toestemming" aldus LinkedIn Senior Manager Corporate Communications Krista Canfield.

Reacties (2)
01-04-2014, 18:44 door Patio
1 aprilgrap?
02-04-2014, 08:35 door Anoniem
" Door de app te gebruiken schend je dus simpelweg de privacy van je vrienden en contacten."

Haha, heeft linkedin het hier over hun eigen vrienden zoeker die, op slinkse wijze, je adressenboek van andere social media plundert?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.