Poll
image

Zou jij beveiligingssoftware van je bank installeren?

dinsdag 9 oktober 2012, 11:17 door Redactie, 12 reacties
Nee
43.2%
Ligt aan de aangeboden software
43.36%
Ja
13.44%
Reacties (12)
09-10-2012, 13:18 door Spiff has left the building
Met mijn antwoord neig ik sterk tot "Nee", want dat maak ik natuurlijk zelf wel uit, wat ik installeer.
Maar ik antwoord "Ligt aan de aangeboden software", want ik ben uiteraard niet te beroerd om een suggestie te bekijken en te beoordelen.
Wanneer mijn bank (of wie dan ook) aankomt met een suggestie waar ik me in kan vinden, dan kan ik die opvolgen als ik dat wens.

Eigenlijk lijkt alleen dat een logisch antwoord, "Ligt aan de aangeboden software".
Want "Ja", zonder enig voorbehoud, dat lijkt me onzinnig. Beoordeel je zelf zo'n voorstel van je bank dan niet?
Maar ook "Nee" zonder enige nuance, dat vind ik onzinnig. Want daarmee sluit je blijkbaar uit dat je bank (of wie dan ook) een suggestie zou kunnen doen waar je na een weloverwogen beoordeling mogelijk enthousiast over zou kunnen zijn.
"Nee" zonder enige nuance, dat zegt wellicht vooral: "ik ben lekker dwars" ;-)
09-10-2012, 14:07 door dutchfish
Nee, security is toch net even anders dan bankieren.
09-10-2012, 16:01 door Anoniem
CYA of te wel Cover Your Ass. Mocht je ondanks alle voorzorgen en internet/email hygiëne toch besmet raken en er wordt van je rekening gestolen terwijl de beveiligingssoftware van de bank geïnstalleerd is dan kan je gemakkelijker aantonen dat je alles gedaan hebt om problemen te voorkomen. Het zou me niets verbazen dat de banken op een gegeven moment schade niet meer gaan vergoeden als je de beveiligingssoftware van de bank niet geïnstalleerd hebt.
09-10-2012, 16:18 door Anoniem
@dutchfish gelukkig zijn banken (al dan niet met behulp van externe partijen) wel bezig met security, want slechts een klein deel van de internet bankierende klanten is zich bewust van de risico's die je met slecht beveiligde computers kunt lopen.
09-10-2012, 16:59 door Anoniem
Ik internetbankier niet, want ik vertrouw het niet.
10-10-2012, 00:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-10-2012, 02:34 door LightFrame
De banken beroven ons eigenlijk...

Maar als we dat even over het hoofd zien is het inderdaad erg afhankelijk van de aangeboden software. Ook moet het niet zo zijn dat de aangeboden software problemen oplevert met je eigen, bewust gekozen, beveiliging.
10-10-2012, 09:14 door Fwiffo
Vroeger.. had je een apart programma om te internetbankieren. Het heette alleen niet internetbankieren, want niemand had nog internet. Daar gaan we ook weer naar terug. De browser is kennelijk niet veilig genoeg voor banken als ING en ABN Amro. Dat kan je dan wel gaan zitten oplappen met halfslachtige oplossingen, maar een aparte app is waar je uiteindelijk naar toe wil. Daar kan SSL in, wat je maar wil! Hardcoded natuurlijk. En misschien wel de boot-cd die sommigen elders al noemden.

Het enige nadeel is dat je geen open standaarden meer gebruikt (html, etc.). En dat je voor iedere bank waar je een rekening hebt een apart programma op je computer hebt staan.
10-10-2012, 11:01 door Mysterio
Door LightFrame: De banken beroven ons eigenlijk...

Maar als we dat even over het hoofd zien is het inderdaad erg afhankelijk van de aangeboden software. Ook moet het niet zo zijn dat de aangeboden software problemen oplevert met je eigen, bewust gekozen, beveiliging.
Breek me de bek niet open! Ik moet lachen om de VVD die daders wil straffen en slachtoffers wil knuffelen... Maar ondertussen is elke burger het slachtoffer van het wanbeleid van banken en overheden en mogen we van de VVD voor de kosten opdraaien. Volgens mij worden daders geknuffeld en mogen de slachtoffers dubbel betalen.

Zo!

Dat gezegd hebbende: ik zorg wel voor mijn eigen beveiliging.
10-10-2012, 16:30 door Anoniem
Nee, ik heb helemaal geen behoefte aan allemaal applicaties. Houd het gewoon webbased, dan werkt het ook op ieder apparaat, ieder besturingssysteem en iedere browser. Ieder jaar weer de applicatie installeren om de belastingaangifte te kunnen doen vind ik ook al zoiets compleet belachelijks. Waarom kan dit niet gewoon online? Laat me gewoon met mijn DigiD op de website van de belastingdienst inloggen om mijn belastingaangifte te doen. Waarom moet ik mijn PC bevuilen met lelijke applicaties.

Ik ben dus sowieso iemand die vrijwel niets installeert. Op mijn Mac heb ik alleen iPhoto, Pages en Microsoft Messenger geïnstalleerd (Flash, Java, Silverlight of andere plug-ins gebruik ik dus ook niet) en op mijn iPhone heb ik zelfs niet één app geïnstalleerd. Ik houd mijn systemen graag zo schoon mogelijk en doe het liefst alles webbased. Gewoon even de internetgeschiedenis wissen en alles is weer helemaal schoon. Applicaties gooien altijd overal hun configuratiebestanden en andere zooi neer. Daar heb ik geen behoefte aan.

Zoals gezegd werken webbased applicaties ook nog eens overal. Ik ben van mening dat iedereen volledig vrij moet zijn om zijn apparaat, besturingssysteem en browser te kiezen. Iemand die BSD of iets dergelijks wilt gebruiken, zou dus gewoon gebruik moeten kunnen maken van internetbankieren en zou gewoon zijn belastingaangifte moeten kunnen doen.
10-10-2012, 18:16 door SirDice
Door Anoniem: Nee, ik heb helemaal geen behoefte aan allemaal applicaties. Houd het gewoon webbased, dan werkt het ook op ieder apparaat, ieder besturingssysteem en iedere browser.
Of je hebt nog nooit ge'telebankiert' en loopt een jaartje of 10 achter, of je begrijpt de stelling niet helemaal.
13-10-2012, 20:30 door Nietsnut
Lol ik wil helemaal geen software van banken mijn online gevoelige zaken gaan allemaal via mijn Ubuntu machine of ik dan helemaal veilig ben tot nu toe denk ik van wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.