image

Cyberthreat Real-Time Map

donderdag 3 april 2014, 09:20 door Redactie, 4 reacties

Kaspersky Labs geeft met haar Cyberthreat Real-Time Map een realtime en interactieve 3D-visualisatie van alle cyberaanvallen in de wereld die door het anti-virus bedrijf worden gedetecteerd. De kaart toont een 3D wereldbol die kan draaien. Ook kan worden ingezoomd op een specifieke locatie. De verschillende aanvallen worden weergegeven in verschillende kleuren, op basis van het type bedreiging. Het overschakelen van de 3D-wereld naar een 2D-kaart behoort ook tot de mogelijkheden.

De microsite voor de kaart werd gemaakt met de hulp van het in Amsterdam gevestigde productiebedrijf Minivegas.

Image

Reacties (4)
03-04-2014, 10:22 door Anoniem
Flink dramatisch. Maar nuttig? Dit is niet de eerste keer dat we zoiets zien, al was de vorige meer een platte kaart zodat je in een oogopslag de hele aarde kon zien. Nu in 3dprojectie. Leuk curiosum voor in een kaspersky-persbericht, dus. Gefeliciteerd met deze bijdrage aan de sieberveiligheid, dan maar.
03-04-2014, 11:11 door Anoniem
Wel een leuk visueel speeltje maar verder hebben we er niet zo veel aan. Ik hoop dat ze een upgrade maken waarbij je b.v. de Top5 virussen/worms/backdoors kunt volgen op de kaart.

Dan zie je of iets zich snel verspreidt en of wat voor risico het vormt. Stel dat wormX destructief is maar alleen in Rusland voorkomt dan neem je andere maatregelen dan wanneer wormY binnen een uur alle continenten heeft aangedaan.

Nu ben je voor zulke informatie afhankelijk van diverse open bronnen / collega's / fora OF betaalde diensten (cyber SIGINT).
03-04-2014, 12:46 door Anoniem
Nu nog zoiets voor Ebola ... dan weten we tenminste waar we heen moeten rennen.... ;P
04-04-2014, 01:10 door Anoniem
http://sseguranca.blogspot.com.br/2014/03/ten-sources-of-global-cyber-attack-maps.html

Hier 11 meer sites
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.