image

NCSC: hackers misbruiken lek in back-upsoftware HP

woensdag 10 oktober 2012, 15:53 door Redactie, 1 reacties

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt dat systemen zijn aangevallen waarop oude versies van de HP Dataprotector back-upsoftware draait. "Het NCSC heeft meldingen ontvangen dat er recentelijk aanvallen hebben plaatsgevonden op systemen waarop de back-upsoftware HP Dataprotector is geïnstalleerd." Volgens de overheidsorganisatie gaat het om een lek waarvoor HP vorig jaar een update uitbracht.

Het NCSC wijst erop dat het risico voor misbruik met name geldt voor systemen die gekoppeld zijn aan internet zoals webservers. "Hackers scannen actief op deze kwetsbaarheid en kunnen door misbruik ervan toegang krijgen tot gegevens en andere netwerkonderdelen."

Reacties (1)
17-10-2012, 22:48 door Anoniem
HP actie, asus for the win :D

lijkt me hetzelfde als toen ze(misschien nog steeds) laptops GPU samen met de CPU koeling aan elkaar bevestigen. Massaal kapotte laptops

Alle software is crap die mee geleverd word met de laptop. Het beste is de laptop zelf opnieuw te installeren en officiële update van de website installeren, Tegenwoordig is het mogelijk dat er een virus op de computer zit die nieuw van fabrikant afgehaald is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.