Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

11-10-2012, 11:01 door [Account Verwijderd], 9 reacties
[Verwijderd]
Reacties (9)
11-10-2012, 12:07 door Anoniem
Ze zullen nooit en echt nooit een perfect systeem of programma maken geen bug lek of wat dan ook zal hebben. Denk eens na je koopt 1 systeem 1 software pakket en alles is perfect. Komt er geen geld meer binnen. Nee ze maken het echt niet perfect hoor er moet altijd iets beter zijn dat je dan weer moet kopen. Geld daar draait alles om. Zonder cash flow geen inkomsten meer. Dus geloof me of niet ze maken het echt niet perfect zonder bugs lek of wat dan ook.

Dit geld eigenlijk voor alles, ze maken alles met een bepaalde houdbaarheid datum zodat je telkens nieuwe spullen zal aanschaffen. Anders verdienen ze namelijk niets meer aan je.
11-10-2012, 13:13 door Anoniem
Hier een aantal feiten, gebaseerd op onderzoek van Secunia in 2010:

In 2010 an end-point with the Top-50 portfolio and Windows XP had 26 Microsoft and 24 third-party (non-Microsoft) programs from 14 different vendors.

Looking at the vulnerabilities on an end-point with the Top 50 portfolio and Windows XP:
- 3.83 times more vulnerabilities in the 24 third-party programs than in the 26 Microsoft programs
- 5.22 times more vulnerabilities in the 24 third-party programs than in the operating system

www.secunia.com voor meer informatie, je kan ook de yearly report 2011 daar downloaden voor meer informatie.
11-10-2012, 16:52 door S-q.
@Anoniem 12.07;
Je suggereert opzet! Geloof ik niet in. Waarom niet? Het zou de concurrentie een geweldige boost geven. Of denk je zelfs aan een mondiaal complot?

Waar ik wel in geloof is: Ontwikkeling. Gaandeweg worden nieuwe toepassingen/uitbreidingen bedacht en er bij aan gebreid. Die vernieuwingen houden de concurrentie wel eventueel op afstand. In iedergeval, dan wordt het na verloop van jaren vernieuwen en uitbreiden, wel heel ingewikkeld/veel om de technische mogelijkheden misbruik vrij te houden.

En dat uitbreiden en vernieuwen is het verdienmodel. Want bij een goede marketing zal het altijd zo zijn dan dan hele volksstammen voor een deur gaan liggen om het allernieuwste aan te schaffen!
Dat je dan eventueel aan "misleiding" kun denken snap ik. Marketingmensen noemen het "verleiding" en dat mag ook.

(De T-Ford is echt niet gemaakt terwijl men toen al wist hoe de huidige consepten er uit zouden kunnen zien. Zie daar maar een parralelle ontwikkeling)
11-10-2012, 17:22 door Anoniem
S-q waarom MOET dat waarom MOET er ontwikkeling zijn als is goed is moet je dat zo laten maar nee het kan altijd beter kost wel wat maar dan is die BETER. Aan me hoela. En die volksstammen zijn blinde schapen die worden geleid door wolven in schaapskleren. Natuurlijk is het altijd een misleiding je heb het niet nodig maar omdat de rest het ook doet doe je hem maar anders kan je er niet mee over praten. Allemaal onzin de technologie gaat veel te snel "de wet van Moore" http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Moore

Let maar op over een paar maanden hebben ze weer wat nieuws en beters en tja kost wel wat maar het is BETER.....
11-10-2012, 19:43 door Anoniem
@Anoniem 12.07

toevallig kan ik een ideaal programma schrijven, waar op dit moment geen fout of bug in zit, en waar ook nooit een fout in zal zitten en nooit misbruik gemaakt van kan worden.
namelijk een helloworld programma ;)
12-10-2012, 10:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-10-2012, 11:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-10-2012, 13:40 door Anoniem
Door AnonymousSecurity: @anoniem 19:43 nee hoor dat is niet helemaal correct. Ook een hello world prog is potentieel gevaarlijk door het gebruik van ondersteunende software..in dit geval dll's


Qua code wellicht ok ogend maar de rest....eye..


Met ondersteunende software bedoel je de programmatuur die het omzet naar computercode? Dat daar een fout in zit?
Dan is het een fout in het OS en niet in mijn hello world.
12-10-2012, 14:10 door S-q.
@Anoniem 17.20;
Je hoeft niet te schreeuwen hoor. Ik ben niet doof.
Maar ok, gelukkig, jij bent wakker en zult je zeker niet laten misleiden;-P

Ik probeer(!) me niet te laten misleiden, maar zal zeker kijken en mij afvragen; Waarom heb ik dit nodig? Wat wil ik er dan mee doen? En dus vernieuw ik zo af en toe wat.

Wat mij betreft: einde en terug naar topic.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.