image

Facebook tweakt privacyinstellingen

woensdag 9 april 2014, 12:22 door Redactie, 1 reacties

FaceBook heeft gisteren bekend gemaakt een aantal aanpassingen in de privacyinstellingen door te gaan voeren. De aanpassingen zijn met name bedoeld voor de mensen die de instellingen momenteel te ingewikkeld vinden en de draad kwijt zijn.

Aanpassingen

De belangrijkste aanpassing is de popup die Facebook gebruikers die hun privacy instellingen al een tijdje niet meer hebben aangepast te zien gaan krijgen.

Image

Bron: CNN

Ook een belangrijke aanpassing is dat wanneer iemand voortaan een openbare link of update post, Facebook zal vragen of dat ook echt de bedoeling is.

Andere tweaks zijn de nieuwe standaard privacyinstelling voor omslagfoto’s, voorheen waren deze beelden openbaar, nu zijn ze privé, en een boodschap die moet verduidelijken wie je afbeelding allemaal kunnen zien als vrienden deze weer delen.

"We begrijpen dat sommige mensen het gevoel hebben dat Facebook privacy teveel is veranderd in het verleden", aldus Mike Nowak, de product manager van Facebook 's privacy team.

In de afgelopen 10 jaar heeft Facebook meer dan een miljard gebruikers vergaard.

Reacties (1)
09-04-2014, 14:14 door Anoniem
"We begrijpen dat sommige mensen het gevoel hebben dat Facebook privacy teveel is veranderd in het verleden"

Een gevoel omdat mensen de feiten niet kennen?
Beter is het beeldend te illustreren, klik maar op de infographic
http://mattmckeon.com/facebook-privacy/

Overzichtje van Eff tot 2010
https://www.eff.org/deeplinks/2010/04/facebook-timeline

Het nieuwe initiatief is natuurlijk een poging in een betere richting maar maakt het huidige privacy policy op zich niet beter dan die uit het verleden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.