Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Goede aanvulling of niet, veilig? (CCleaner)

13-10-2012, 11:17 door Anoniem, 38 reacties
Hallo,
Las ik ergens dat er een proggie was waar je CCleaner nog dieper kon laten zoeken en ook grondiger kon laten schoonmaken.
Nu is mijn vraag of dit wel veilig is om in CCleaner een 'add-on' te steken ...
Het bewuste programma is CCEnhancer.
Te vinden op:

http://singularlabs.com/software/ccenhancer/
Reacties (38)
13-10-2012, 16:29 door Security Scene Team
Door Anoniem: Hallo,
Las ik ergens dat er een proggie was waar je CCleaner nog dieper kon laten zoeken en ook grondiger kon laten schoonmaken.
Nu is mijn vraag of dit wel veilig is om in CCleaner een 'add-on' te steken ...
Het bewuste programma is CCEnhancer.
Te vinden op:

http://singularlabs.com/software/ccenhancer/


ja hoor, geen probleem. je moet alleen wel even instellen welke soort bestanden je wel wilt behouden en welke niet.
dit voorkomt verwijdering van belangrijke windows bestanden..

ik heb namelijk veel mensen gezien die ALLES verwijderen wat ze tegen komen, en dat resulteerde in een corrupte windows boot.

succes..

grtz
13-10-2012, 19:33 door Anoniem
Topicschrijver:

Tnx voor de reactie.
Dus opletten geblazen met zulke software.
13-10-2012, 20:24 door S-q.
Weet goed wat je doet TS;

Ik haalde slechts 1 (!) bestandje te veel weg en inderdaad gebeurde wat SST stelt. ;-))
Herinrichten werd noodzakelijk.
Het is misschien beter je even af te vragen waarom je dit zou willen, Ccleaner zelf is goed.
Als je niet over de deskundigheid beschikt, laat het dan liever.

Misschien als je je probleem beschrijft?
14-10-2012, 17:01 door Anoniem
Heb me een tijd geleden heel erg bezig gehouden met dit soort tools.
Ben zelf tot de conclusie gekomen om het los te laten, zeker de zogeheten registry cleaners zijn goed in staat om je systeem te slopen.
Mocht je er toch mee aan de slag willen, zorg dan altijd voor een goede backup, maar bedenk dat sommige problemen/foutmeldingen pas later na de ¨clean¨ aan het licht komen.

Want wat wil je er extra mee bereiken?

Mijn advies: gebruik de ingebouwde windows schijfopruiming icm een defragmentatieprogramma.

Jesper
14-10-2012, 21:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 10:18 door Anoniem
Hallo,

Als iemand die regelmatig ccleaner uitvoert op een hele range van verschillende configuraties wil ik alleen even melden dat ik nog nooit problemen heb gehad daarna ( afkloppen ) en ccleaner vraagt ook of je een backup wilt maken van het register voor je hem cleant.

Dat wil nartuurlijk niet zeggen dat het bij iedereen altijd goed gaat. Maar vond een positief verhaal over ccleaner ook wel zo eerlijk om te delen.

Wat betreft die add-on zou ik inderdaad aanraden om alleen er mee aan de slag te gaan als men weet wat ze doen.
15-10-2012, 10:59 door Mysterio
Vroeger was het opschonen van je PC van grotere waarde dan tegenwoordig. Een vervuild register vertraagt amper en onnodige bestanden hebben ook niet meer de impact van voorheen. Ik heb laatst nog een voor en na meting gehouden en de verschillen zijn marginaal.

Tenzij je echt last hebt van een corrupt register zou ik er niet al te snel voor kiezen om tools als CCleaner los te laten op het PCtje.
15-10-2012, 12:19 door Fwiffo
Ik gebruik CCleaner (niet CCEnhancer) na het internetbankieren in Internet Explorer (met secure delete 1-Pass). Eerst gooi ik nog een virusscan erover voor ik dit doe.

Punt is, dat CCleaner een hoop cache bestanden vindt en ik er niet op vertrouw dat daar door malware geen bankgegevens uit zijn te halen bij mij (ook als dit met encryptie is, wat heb je aan een cache als IE er zelf ook niet meer bij kan?). Ik doe dit ook bij mijn ouders die ik geïnstrueerd heb IE voor bankieren te gebruiken en Opera voor de rest. De virusscan is voor het geval er rare scriptjes in de cache terecht komen, waarna het meteen groot alarm zou zijn voor mij.

Ik mis in de reacties verder nog de mogelijkheid om een backup te maken van registerwijzigingen met CCleaner. En de mogelijkheid registeritems te excluden met de rechtermuis. Zelf gebruik ik dit wel, maar op computers van andere mensen voor de zekerheid niet. Zelf heb ik er nog nooit problemen mee gehad, maar ik gebruik ook niet alle opties.

O, voor de zekerheid: Als je je cookies wist, moet je wel je wachtwoorden weten en goed kunnen intikken. Heb hier ooit problemen mee gehad bij iemand dus ik zeg het maar voor de zekerheid. CCleaner is een goede test om te kijken of je al je online wachtwoorden weet. YMMV.
15-10-2012, 12:55 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Ik gebruik alleen windows schijfopruiming, zit op windows zelf.
Waarom dat geclean, zoals vorige reactie `s al te lezen was het kan je systeem aan diggelen helpen.
Heb ooit ergens gelezen dat 1000 register fouten een vertraging van 0,4 seconde oplevert tijdens opstart.
Had vroeger ook die tik maar zeker bij windows 7 is het niet nodig.
Wil je toch cleanen kan ik ATF cleaner aanraden, wordt op veel pc fora aangeraden.
Maakt goed schoon zogenaamde sporen, maar duikt niet diep in het register.
Ccleaner is overigens ook prima, als je maar niet aan de expert instelling zit kan er weinig gebeuren.
Maar mijn mening blijft het is niet nodig.

uhm, nou stel dat je net je nieuwe i7 pc hebt gekocht, en inderdaad je register loopt vol met fouten. en dat levertje zoals jij zegt 0,4 seconde op. wél elke keer 0,4 seconde. en dit is niet bepaald goed te noemen voor de pc.

simpelweg Windows cleaner gebruiken volstaat niet. alleen register enzovoort.. een fout register kan ook leiden tot instabiliteit van je programmatuur.. ik vind het niet slecht dat deze gebruiker hier vragen over stelt. dit stelt hem instaat om van ervaringen van andere gebruikers te leren, en misschien wel CCleaner beter te begrijpen en zijn opties.

want Echt het is een goed programma hoor, elk mens kan leren dus ik raad je aan dit ook gewoon te doen!
het ergst wat je kan overkomen is dat je ervan geleerd hebt.

Mocht je wat willen prutsen om te kijken wat je wel en niet kan doen, Download dan even een simpele XP of 7 kopie van internet, installeer die op VMware Workstation (of een gelijksoortig programmatuur)als je dan wat gebeurt kan het op jouw systeem iig geen kwaad. dus het ergst wat je kan overkomen is leren, en domme vragen bestaan niet alleen domme antwoorden!

P.s. ik zag dat gebruiker Fwiffo moeite heeft met het intikken en onthouden van wachtwoorden. ik zou dit toch eens gaan leren, want er is geen betere beveiliging dan je eigen brein om je wachtwoorden in op te slaan. ALTIJD je wachtwoorden van je systeem halen. hoe en wanneer dan ook! bijna elke virus/malware/worm/spyware hebben de optie om je wachtwoord te stelen en die toe te sturen aan de aanvaller. ZONDER dat je weet wat er gebeurt is.

Ohja KeyScrambler is ook geen overbodige luxe trouwens hoor..

nouja, mocht je vragen hebben kijk ik later op de dag nog is even.

Grtzz
15-10-2012, 13:24 door Security Scene Team
Owh ja, er schoot me nog iets te binnen.. Mocht je nou zo eigenwijs zijn geweest en tóch alles verwijdert hebben, en je systeem faalt om te booten. 9 van de 10x is dat te verhelpen door Hiren's BootCD 11 te gebruiken. die Herplaatst belangrijke windows boot bestanden. met 1 druk op de knop ;)

Boot cd Hiren's bootcd 11 en kies voor "Repair windows NTLDR" of 1 van de andere opties. die ik genoemd heb is het meest voorkomende probleem bij gebruik van CCleaner bijv.


Succes....
15-10-2012, 13:28 door Anoniem
Als je normaal omgaat met je PC, dus niet pakketten installeren met setup en ze dan verwijderen door de map waarin ze staan te deleten (ipv met uninstall) dan hoef je dit soort programma's niet te gebruiken.
Het helpt ook om alleen goede programma's te installeren en niet allerlei prutswerk.
15-10-2012, 13:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 13:47 door Fwiffo
@Security Scene Team: Ik weet nu wat er gebeurd is, maar die mevrouw wil geen contact meer met mij (en ik ook niet met haar eigenlijk). Had het kunnen weten, maar ik had de toetsenbord instellingen op VS-Internationaal gezet omdat die verkeerd stonden. Ze moet een leesteken in haar wachtwoord gehad hebben (wat ik altijd vermijd, om dit soort redenen). Las dat jaar in de Digitaalgids dat met [ctrl]-[shift] de toetsenbordinstellingen verknoeid worden. Dat was dus het probleem bij die mevrouw. Is verder niet belangrijk. Misschien eens een nieuw topic maken over wachtwoorden, dat is wel een onderwerp wat mij boeit!

Ik maak wachtwoorden met 'gpg -ea [een bestand]' (encrypt, acii armor) naar een tijdelijke gpg sleutel, die ik af en toe ook weer wis. Daar pak ik met een dobbelsteen 8 of meer tekens uit (random positie, dobbelsteen gooien, bijvoorbeeld 4 stapjes naar je volgende teken). Dat ik mijn wachtwoorden niet (allemaal) kan onthouden lijkt mij duidelijk. Maar ze zijn wel cryptografisch sterk! (met heel belangrijk, een goede RNG, want als GPG geen goede RNG heeft weet ik ook niet meer wat wel).

Dingen als WiFi hoef je ook niet te onthouden, want die staan gewoon zichtbaar in het scherm van je router. Daar gebruik ik 23+ van zulke tekens voor (is sterker dan de 128 bits AES encryptie van WPA2 op deze manier). Maar misschien iets voor een apart topic...

In het geval van (fysieke) inbrekers heb ik een kopie van mijn wachtwoorden op een veilige locatie zodat ik alles kan veranderen. Maar ik hoop dat dit nooit gebeurt want dat zou een hoop werk voor me zijn. Vanaf het internet is een aanval op mijn wachtwoorden kansloos. Tenzij er een keylogger of cookie wordt gebruikt zoals je al schreef (of als ze het leuk vinden mijn wachtwoorden van 8 tekens te brute-forcen, wat toch nog steeds enige inspanning vraagt tegenwoordig).
15-10-2012, 13:53 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Wat u wilt Security Team ik blijf bij mijn standpunt heb namelijk genoeg testen gezien en genoeg mensen geholpen die een pc hadden die niet meer wilde opstarten na schoonmaak actie`s.
Spreek uit ervaring ook mij is dit overkomen.
De programma `s beloven veel, heb de betaalde andvanced system care gehad, de ultieme cleaner met turbo boost uhuh.
Mijn pc opstarten duurde 2 seconden langer namelijk, ook genoeg benchmarks gezien.

Owh ja schiet me nog iets te binnen, als je een programma op een nette manier wilt verwijderen kan je bijvoorbeeld Revo Uninstaller gebruiken.
Let wel daar moet je ook voorzichtig mee zijn.


dat ligt niet aan het programma, die werkt prima. waar het wel aanligt zoals jij het zegt; is dat je je zelf niet vertrouwd met dit soort programma's en dat anderen ook aan raad niet te doen. leer het programma eens kennen en je ziet de ware opties in al zijn glorie lol.. (niet verkeerd bedoelt) maar zo kom je over eigenlijk.. en om nou alleen te praten over de de-installeer optie van CCleaner tja, tis gewoon makkelijk alle opruim methodes bijelkaar te hebben, maar buiten dat gaan jullie handmatig je register opschonen?

ik durf te wedden dat meer dan de helft van de mensen die jij geholpen hebt, nog steeds last hebben van vastlopende systemen of vertraagde pc's... het antwoord daarop is toch echt eens je register op te schonen van tijd tot tijd, netjes defragmenteren, fouten opsporen en eventueel Bad sectors 'reanimeren'..

Waarom zouje trouwens wél een appart programma als Revo uninstaller gebruiken voor het uninstallen, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt zeg je immers: windows heeft die optie zelf al.. terwijl je gewoon met een beetje moeite dingen moet leren te begrijpen en je zelf daarop aanpassen. niets ingewikkelds aan, ik heb het zovaak voorgedaan bij klanten, en ieder waardeert het programma daarna zoals het bedoelt is. (en dan praten we over mensen die net weten hoe de pc aan moet en hyves moeten inloggen of msn) als je het programma een beetje kent, heb je alle tools binnen 1 klik op ccleaner. inclusief Register en defragmentatie. Overigens voor de mensen die een goede alternatief zoeken raad ik: IOBIT Advanced Systemcare aan.. werkt als een tiet en hoeft niet speciaal ingesteld te worden. installeren, gebruiken en klaar. je hoeft alleen maar aan te geven wat je wilt doen, en dat kan geen kwaad..

dus mensen luister aub niet naar mensen zoals miriam4711, zulke mensen hebben enige computer kennis maar vertrouwen zich zelf niet met bepaalde programmas en dus schrijven ze die af als 'een programma dat niet goed werkt' misschien klopt dat wel als je het hebt over gebruiksvriendelijkheid, maarja er zijn dan ook meerdere Fool proof andere programmas. CCleaner is echt iets voor de iets meer geadvanceerde gebruiker, zeggen we dan maar.
15-10-2012, 13:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 14:05 door Security Scene Team
Door Fwiffo: @Security Scene Team: Ik weet nu wat er gebeurd is, maar die mevrouw wil geen contact meer met mij (en ik ook niet met haar eigenlijk). Had het kunnen weten, maar ik had de toetsenbord instellingen op VS-Internationaal gezet omdat die verkeerd stonden. Ze moet een leesteken in haar wachtwoord gehad hebben (wat ik altijd vermijd, om dit soort redenen). Las dat jaar in de Digitaalgids dat met [ctrl]-[shift] de toetsenbordinstellingen verknoeid worden. Dat was dus het probleem bij die mevrouw. Is verder niet belangrijk. Misschien eens een nieuw topic maken over wachtwoorden, dat is wel een onderwerp wat mij boeit!

Ik maak wachtwoorden met 'gpg -ea [een bestand]' (encrypt, acii armor) naar een tijdelijke gpg sleutel, die ik af en toe ook weer wis. Daar pak ik met een dobbelsteen 8 of meer tekens uit (random positie, dobbelsteen gooien, bijvoorbeeld 4 stapjes naar je volgende teken). Dat ik mijn wachtwoorden niet (allemaal) kan onthouden lijkt mij duidelijk. Maar ze zijn wel cryptografisch sterk! (met heel belangrijk, een goede RNG, want als GPG geen goede RNG heeft weet ik ook niet meer wat wel).

Dingen als WiFi hoef je ook niet te onthouden, want die staan gewoon zichtbaar in het scherm van je router. Daar gebruik ik 23+ van zulke tekens voor (is sterker dan de 128 bits AES encryptie van WPA2 op deze manier). Maar misschien iets voor een apart topic...

In het geval van (fysieke) inbrekers heb ik een kopie van mijn wachtwoorden op een veilige locatie zodat ik alles kan veranderen. Maar ik hoop dat dit nooit gebeurt want dat zou een hoop werk voor me zijn. Vanaf het internet is een aanval op mijn wachtwoorden kansloos. Tenzij er een keylogger of cookie wordt gebruikt zoals je al schreef (of als ze het leuk vinden mijn wachtwoorden van 8 tekens te brute-forcen, wat toch nog steeds enige inspanning vraagt tegenwoordig).

haha, goed punt. ja ach weetje, iedereen houd zijn eigen manier van op wachtwoorden bewaren na.
ik heb slechts 1 puntje op jouw verhaal aan te merken, en dat is waar je zegt dat je leestekens in je ww vermijd.
das toch een ernstig punt wat erg kritiek kan zijn, omdat leestekens weldegelijk het bruteforcen bemoeilijkt.

Evenals een wachtwoord bestaande uit bijv 30+ char + leestekens + cijfers + letters + hoofdletterd etc etc..

een voorbeeld kan deze website geven: http://www.stongpasswordgenerator.com
zo'n wachtwoord is erg moeilijk te kraken, en maakt het --BIJNA-- onmogelijk. ook gaat het Ivo opstelten zijn idee over Encryptie wachtwoorden tegen trouwens, omdat je dit onmogelijk kunt onthouden. en ja je lijkt te weten wat je doet met je wachtwoorden dus ik zou zeggen +1

p.s. (8 char ww is makkelijker te kraken dan je denkt hoor, tegenwoordig doen ze dit al met hele goeie apparatuur.)

ik raad je mijn bovenstaande advies van 30+char ww aan, en dan heb je een prima beveiliging hoor..
15-10-2012, 14:10 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Pardon wat is dit voor zwartmakerij boodschap Security Team.
Luister vooral naar jou verdere comments, heeft de pc winkel weer iets te doen, namelijk nieuwe instal.
Ben nu weer verder met cleanen, mijn huis lol.
Fijne dag.

Lmao, als de gebruiker gaat "leren" over CCleaner zoals deze topic starter doet. hoeven ze echt niet bang te zijn dat ze weer naar de pc winkel moeten. in tegen deel, alles wat ik ze aanraadt is bedoelt om die dure pc winkels en thuis reparateurs geen werk meer te bezorgen.. want ze kunnen het heel goed zelf hoor, ik bespaar ze geld. zeg, deze discussie lijkt wel op de PVDA vs VVD debat.

nou ik laat het over aan het gezonde verstand van de gebruikers zelf, wat ze ermee doen is hun zaak..

P.s. Miriam4711, ik bedoel het niet als zwart maken, je vat het verkeerd op. in tegendeel zelfs ik vind het leuk om indiscussie te gaan met mensen die dingen uit een boekje aanhouden. En al helemaal heb ik bijna nog nooit een goede discussie gehad met een vrouwelijk IT security geinteresseerde.

het draait om leren en aanpassen, dat sommige mensen je daarop wijzen is niks mis mee. als je dat niet kunt hebben en er echt boos over word van achter dat schermpje, moetje toch eens na denken om je pc te verkopen. want je hoort niet kwaad te worden achter een scherm, das niet goed :) lold (( misschien word die pc dan ook eens goed schoon gemaakt door iemand die je pc koopt naar aanleiding van deze topic.. dat zou echt EPIC zijn.
15-10-2012, 14:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 14:16 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Pardon wat is dit voor zwartmakerij boodschap Security Team.
Luister vooral naar jou verdere comments, heeft de pc winkel weer iets te doen, namelijk nieuwe instal.
Je raadt IOBIT Advanced Systemcare aan, luister vooral niet schreef ik in vorige reactie vertraagde mijn opstart met 2 seconden, ook testen van gezien.
Werk je soms voor Tune Up of Iobit....
Je hebt overigens al -3 van mij gekregen aardig of niet.
Ben nu weer verder met cleanen, mijn huis lol.
Fijne dag.


aan mijn reactie ligt het niet. er zijn ook al topics over die -1 dingen geweest.. is niet echt mijn stijl weetje, het gezonde verstand van de gebruikers zelf zal mijn post waarderen..... of doeje dat omdat je ongesteld moet worden?

en nee ik werk niet voor Iobit of CCleaner. was dat maar waar! dan kreeg ik tenminste ook nog is betaald om mensen hier te helpen.

p.s. mocht je ook graag wat schoonmaak tips voor in huis willen, stel je vragen gerust hoor.. misschien werk ik ook nog wel voor Ajax-schoonmaak middelen of CIF ..


U MAD?¿ U MAD¿?
15-10-2012, 14:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 14:29 door Anoniem
"Wat u wilt Security Team ik blijf bij mijn standpunt heb namelijk genoeg testen gezien en genoeg mensen geholpen die een pc hadden die niet meer wilde opstarten na schoonmaak actie`s. Spreek uit ervaring ook mij is dit overkomen."

Ik gebruik al jaren programma's als ccleaner, en heb nog nooit enig probleem daarmee ondervonden. Wat dat betreft denk ik dat die problemen wel degelijk vaak te maken hebben met de deskundigheid van de gebruiker. Waarbij ik natuurlijk geen enkel oordeel heb over jouw deskundigheid, of de deskundigheid van anderen hier die ik ook niet ken.

"Pardon wat is dit voor zwartmakerij boodschap Security Team."

Geheel mee eens. Sommige mensen hier lijken erg geneigd om kleinerend naar anderen te doen. Erg jammer.
15-10-2012, 14:30 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Hardleers dus weer -2 erbij fijne dag he.
Voor vragen over ongesteldheid zit je punt 1 bij mij aan het verkeerde adres punt 2 is deze site niet voor.
Ik denk eerder dat jij mad bent wat zijn dat voor tekens lol van de planeet Mars or what....
Mag ik nu verder met cleanen...mijn huis thanks.

Nou voor als je jaren lang onder een steen hebt gewoond kunje idd niet weten wat voor uhm, zoals jij het noemt 'tekens'
dat zijn.. zegt ook erg veel over je ervaring en misschien ook nog wel kundigheid.
15-10-2012, 14:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 14:31 door Anoniem
@ Security Scene Team :

"Nou voor als je jaren lang onder een steen hebt gewoond kunje idd niet weten wat voor uhm, zoals jij het noemt 'tekens'
dat zijn.. zegt ook erg veel over je ervaring en misschien ook nog wel kundigheid."

Je reacties zijn vooral erg veelzeggend over jouzelf. Je benadert anderen hier om een extreem negatieve en onaangename wijze.
15-10-2012, 14:41 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Echt hard leers he, mss dat een moderator kan in grijpen onder een steen wtf.
Voor dit soort crap opmerkingen ben je bij mij aan het verkeerde adres namelijk.

klinkt meer als: "ik haal mijn vader als je niet ophoud.." das iets voor verwende kinderen, misschien in dit geval een verwend ictertje? die kunnen het namelijk meestal niet hebben als je ze corrigeert.

i'm satisfied with your ignorance.
15-10-2012, 14:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 14:44 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Ben je soms een vrouw en moet je ongesteld worden enz enz enz enz.

hahahahah deze verdient gewoon +1 lol.

t is nu al een epic topic.
15-10-2012, 14:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 14:58 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Bedankt krijg je ook een plus1 wil niet bijdehand overkomen maar ze noemen me vaak een bitch en kan ik echt zijn lol.
Zullen we nu proberen het topic schoon te houden al of niet met behulp van schoonmaken middelen lol?
Mss dat een moderator je -1 weg kan halen heb namelijk al je posten -1 gemaakt ( rood hoofd mode) ?

haha je snapt 'm.

ach ik noem en vind je geen bitch, vind het alleen raar dat mensen zich snel aangevallen voelen als het om correcties gaat.
geloof zeker dat je een slim persoon bent die zijn zaakjes goed weet te regelen hoor. en ook ik probeer niet bijdehand over tekomen immers bijen hebben geen handen!.. nee zonder gekheid, ik probeerde je te corrigeren maar ik had misschien even een betere woorden keuze moeten gebruiken. mijn excuus daarvoor.

Nou moderator; ik raad je toch écht ccleaner hiervoor aan hoor ;) haha

Grtz SST.
15-10-2012, 14:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 15:04 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Ja stuur wel een mail ok lol weer een plus 1 nog even en we vieren samen kerst onder de boom.

nou, daar zou ik overigens niet raar van op kijken hoor.. laatst was er op security.nl een artikel dat ze hackers tegenwoordig een Vriendin geven.. om zo hun leven te beteren zeg maar ;) haha..
15-10-2012, 15:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 15:11 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Lol heb de mail verstuurd ach ja zo zie je maar weer he hou van humor hoor.
Ze zeggen vaak tegen mij tel even tot 10, maar kom niet verders als 5.
Wens je fijne dag.

fijne dag.
15-10-2012, 15:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 15:38 door Security Scene Team
Door Miriam4711:
Door Anoniem: "Wat u wilt Security Team ik blijf bij mijn standpunt heb namelijk genoeg testen gezien en genoeg mensen geholpen die een pc hadden die niet meer wilde opstarten na schoonmaak actie`s. Spreek uit ervaring ook mij is dit overkomen."

Ik gebruik al jaren programma's als ccleaner, en heb nog nooit enig probleem daarmee ondervonden. Wat dat betreft denk ik dat die problemen wel degelijk vaak te maken hebben met de deskundigheid van de gebruiker. Waarbij ik natuurlijk geen enkel oordeel heb over jouw deskundigheid, of de deskundigheid van anderen hier die ik ook niet ken.

"Pardon wat is dit voor zwartmakerij boodschap Security Team."

Geheel mee eens. Sommige mensen hier lijken erg geneigd om kleinerend naar anderen te doen. Erg jammer.


Maar is weer goed gekomen hoor, mijn fout is dat ik overal op hap ieder geval weer wat te lachen lol.
Waar ik wel van baal is dat ik nu nog steeds mijn huis moet cleanen en mijn inbox.

zeker gelachen. no hard feelings..

en nu nog een ccleaner voor het huishouden! misschien een leuke App idee voor android ofzo :) lol
15-10-2012, 15:38 door Fwiffo
Door Security Scene Team: haha, goed punt. ja ach weetje, iedereen houd zijn eigen manier van op wachtwoorden bewaren na.
ik heb slechts 1 puntje op jouw verhaal aan te merken, en dat is waar je zegt dat je leestekens in je ww vermijd.
das toch een ernstig punt wat erg kritiek kan zijn, omdat leestekens weldegelijk het bruteforcen bemoeilijkt.
Dat valt wel mee hoor :-) Als je van 62 naar 96 tekens gaat neemt de 'entropie' niet zoveel toe.

Tekenset van 62 tekens geeft ongeveer 5,95 bits per teken
Tekenset van 96 tekens geeft ongeveer 6,58 bits per teken
(dus 2^5,95 = 62 en 2^6,58 = 96)

Daarbij nemen de meeste mensen slechts één 'leesteken', dus die zet je op een van de acht posities van een te testen wachtwoord en dan heb je nog maar zeven alfanumerieke tekens over om te testen! Vooral als je weet dat een leesteken wordt afgedwongen is dit effectief.

Ik zou leestekens alleen gebruiken als je wachtwoord bijvoorbeeld maar 8 tekens mag zijn maximaal en je die halve bits entropie daardoor nodig hebt (bijvoorbeeld je hoofdwachtwoord bij je ISP). Ik heb echter geen goede methode om die leestekens te kiezen. '.', '!' en '@' vallen voor mij al af want die komen volgens mij het meeste voor.

Ter vergelijking, 128x een '0' of een '1' is natuurlijk ook supersterk (maar niet zo handig om te onthouden).
15-10-2012, 16:05 door Security Scene Team
Oops... ging wat mis.. mijn reactie volgt onder... te drukdrukdruk
15-10-2012, 16:05 door Security Scene Team
Door Fwiffo:
Door Security Scene Team: haha, goed punt. ja ach weetje, iedereen houd zijn eigen manier van op wachtwoorden bewaren na.
ik heb slechts 1 puntje op jouw verhaal aan te merken, en dat is waar je zegt dat je leestekens in je ww vermijd.
das toch een ernstig punt wat erg kritiek kan zijn, omdat leestekens weldegelijk het bruteforcen bemoeilijkt.
Dat valt wel mee hoor :-) Als je van 62 naar 96 tekens gaat neemt de 'entropie' niet zoveel toe.

Tekenset van 62 tekens geeft ongeveer 5,95 bits per teken
Tekenset van 96 tekens geeft ongeveer 6,58 bits per teken
(dus 2^5,95 = 62 en 2^6,58 = 96)

Daarbij nemen de meeste mensen slechts één 'leesteken', dus die zet je op een van de acht posities van een te testen wachtwoord en dan heb je nog maar zeven alfanumerieke tekens over om te testen! Vooral als je weet dat een leesteken wordt afgedwongen is dit effectief.

Ik zou leestekens alleen gebruiken als je wachtwoord bijvoorbeeld maar 8 tekens mag zijn maximaal en je die halve bits entropie daardoor nodig hebt (bijvoorbeeld je hoofdwachtwoord bij je ISP). Ik heb echter geen goede methode om die leestekens te kiezen. '.', '!' en '@' vallen voor mij al af want die komen volgens mij het meeste voor.

Ter vergelijking, 128x een '0' of een '1' is natuurlijk ook supersterk (maar niet zo handig om te onthouden).


Vandaar dat ik verder niks had aan te merken op zijn methode. en ja op sommige sites heb je alleen de optie tot 8 char te gaan, maar waar ik meer op doelde was het gebruik bij zijn encryptie. daar kun je meestal wel langere wachtwoorden kiezen. zo zal het proces echt vertragen, zo zijn dr zelfs mogelijkheden waar een de meest 'super' van de "superste" computers nog triljoenjaar over doet om te kraken. en dan praat ik in de zin van: OBQ8FQCUAz@8*tVXp`cPs2Mq7_k8pKDb4fK9HrgaBx9J@tJ?ZSUzqTSywb-XfCdsmxRCd67U38_ADWv!Wt (ongeveer)

oké ik geef toe dat je geen onkraakbare wachtwoord kunt aanmaken, integendeel die is bijna altijd te kraken ookal doet men daar triljoen jaar over.. dat is mijn punt ook niet, het doel is het proces zo te vertragen dat het onmogelijk lijkt want niemand leeft triljoen jaar.. en wie weet zijn de superste computers van nu dan zoiszo wel achterhaald.

maar zeker goedpunt!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.